Craving restaurant-quality Brain Masala for your Bakra Eid breakfast (Nashta)? Look no further! This easy recipe unlocks the secrets to perfectly cooked brain in a flavorful masala, just like your favorite restaurant. Impress your family and guests with this delicious and authentic Eid special dish.
Ingredients
Ingredients for Boiled Maghaz
Ingredients for Brain Masala
DIRECTIONS
If you are looking for some delicious recipes which
are
easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes
with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and
tested recipes which every foodie will love to try.
1 .
In a pot heat water and add turmeric. Add maghaz into it and let it simmer over low flame for1-2 mins.
Note: The maghaz will clean properly in this procedure
2 .
In a pan heat oil and add onion. Cook until translucent. Now add ginger garlic paste and mix it well.
3 .
Add tomato puree, red chili flakes, turmeric powder, red chili powder, salt and cook until oil separates.
4 .
Now add boiled maghaz and cook for 5-10 mins. Add butter and mix it well.
5 .
Dish it out and garnish it with green coriander. Your Brain Masala is ready.
اجزاء
DIRECTIONS
اگر آپ مزیدار اور
آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔
سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا
سکتی
ہیں۔
آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔
1 .
مغز ابالنے کے لئے ایک برتن میں پانی گرم کرکے اس میں ہلدی اور مغز ڈال کر ہلکی آنچ پر ایک سے دو منٹ پکنے دیں۔
نوٹ: اس عمل میں مغز صحیح طریقے سے صاف ہو جائے گا۔
2 .
برین مصالحہ بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر اس کا رنگ ہلکہ ہونے تک پکائیں پھر اس میں ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
3 .
اب اس میں ٹماٹرکی پیوری، کُٹی لال میرچیں، ہلدی پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈراورنمک ڈال کر کھانے کاتیل الگ ہونے تک پکائیں۔
4 .
پھر اس میں ابلا ہوا مغزڈال کر پانچ سے دس منٹ تک پکائیں اور مکھن ڈال کراچھی طرح مکس کریں۔
5 .
برین مصالحہ تیار ہے۔ اسے نکال کر ہرے دھنیے سے گارنش کریں۔