Recipes

More

Bun Kabab Recipe

Bun Kabab Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    4

Bun Kabab is a flavorful street food snack, filled with a spiced kabab patty, tangy chutney, and fresh veggies, all sandwiched in a soft bun. Whether you're craving Pakistani street food or looking for a delicious burger alternative, this Bun Kabab recipe will satisfy your taste buds. 

 Ingredients

Ingredients for Kabab
Ingredients for Imli Chutney
Ingredients for Green Chutney
Ingredients for Assembling

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot heat water and add daal chana, garlic, and red whole chilies. Boil until the daal is fully done. Remove the red whole chilies and garlic cloves from the daal. Cook until the water dries out.

2 .
Now transfer this daal to a bowl and add boiled potatoes. Mash them well.

3 .
Add red chili powder, garam masala powder, salt, turmeric powder, cumin powder, and green chilies and mix it well.

4 .
Make kabab shapes from this mixture and set aside.

5 .
In a pan heat tamarind pulp, sugar, cumin powder, red chili powder, and salt and cook for 2-3 mins. Set aside and let it cool at room temperature.

6 .
In a blender add green coriander, mint leaves, green chilies, salt, chaat masala, sugar, imli chutney and blend it well. Set aside.

7 .
On a tawa heat oil. Dip the kababs in beaten eggs and fry them on the preheated tawa for 2-3 mins on each side. Set the kababs aside on the sides of the tawa.

8 .
Now take burger buns and toast them on tawa for a minute. Set them aside on the sides of the tawa.

9 .
Now add beaten eggs and make an omelet. Cook each side for 1-2 mins. Set that aside too.

10 .
Take the bun, spread imli chutney on it, place prepared kabab, cabbage, prepared egg, sliced onion and on the top bun spread green chutney.

11 .
Place this top bun on the top of the prepared burger. Your Bun Kabab is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
کباب بنانے کے لئی ایک برتن میں پانی گرم کرکے اس میں دال چنا،لونگ، لہسن اور سرخ مرچ ڈال کر دال گلنے تک پکائیں پھراس میں سے لال مرچ اور لہسن کے لونگ نکال دیں اور پانی خشک ہونے تک پکائیں۔

2 .
اب اس دال کو ایک باؤل میں ڈال کراس میں ابلے ہوئے آلو ڈال کر اچھی طرح میش کریں۔

3 .
پھر اس میں لال مرچ پاؤڈر، گرم مصالحہ پاؤڈر، نمک، ہلدی پاؤڈر، زیرہ پاؤڈر، اور ہری مرچ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

4 .
اب اس آمیزے سے کباب بنا لیں۔

5 .
املی کی چٹنی بنانے کے لئے ایک پین میں املی کا گودا، چینی، زیرہ پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر، اور نمک ڈال کردو سے تین منٹ تک پکائیں اور کمرے کے درجہ حرارت پر ٹھنڈا ہونے دیں۔

6 .
ہری چٹنی بنانے کے لئے ایک بلینڈر میں ہرا دھنیا، پودینے کے پتے، ہری مرچ، نمک، چاٹ مصالحہ، چینی اور املی کی چٹنی ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کریں۔

7 .
اسیمبلنگ کے لئے پہلے سے گرم توے پر کھانے کاتیل گرم ڈالیں پھرتیار کبابوں کو پھینٹے ہوئے انڈوں میں ڈبو کر اس پر ہردونوں طرف سے دو سے تین منٹ تک فرائی کریں پھر کبابوں کو توے کے اطراف میں رکھ دیں۔

8 .
اب برگر بنس لیں اور انہیں ایک منٹ کے لیے توے پر ٹوسٹ کریں کر کے توے کے اطراف میں رکھ دیں۔

9 .
پھر اس میں پھینٹے ہوئے انڈے ڈال کردونوں طرف سے ایک سے دو منٹ پکا کے آملیٹ بنائیں۔۔

10 .
اب ٹوسٹ کئے ہوئے برگر بن پر املی کی چٹنی پھیلاکر اس پر تیار کباب، بند گوبھی، تیار انڈے اور کٹی ہوئی پیاز رکھ کراس پر ہری چٹنی پھیلائیں۔

11 .
بن کباب تیار ہے۔ ٹاپ بن اوپر رکھیں دیں۔

Recipe Tips