Recipes

More

×

Daal Keema Recipe

Daal Keema Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    4

Try this delicious Daal Mash Keema recipe, perfect for a hearty Daal Mash Keema meal in Ramzan Sehri! Packed with protein and flavor, this dish is a must-try for your Ramzan Sehri menu. 

 Ingredients

Ingredients Daal Mash Keema

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot heat oil and add beef mince. Cook until it changes color.

2 .
Add onion, ginger garlic paste and cook for 2-3 mins.

3 .
Add tomatoes, coriander powder, red chili powder, turmeric powder, salt, cumin powder and cook for 3-4 mins.

4 .
Add 1/2 cup water and cover and cook until half done.

5 .
Now add yogurt and cook until oil separates.

6 .
Add daal mash and mix it well. Add 1 cup water and cover and cook until the daal is fully done.

7 .
Lastly add green chilies and mix it well.

8 .
Dish it out and serve. Your Daal Keema is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
دال قیمہ بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں قیمہ ڈال کراس کا رنگ بدلنے تک پکائیں۔

2 .
اب اس میں پیازاور ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کردو سے تین منٹ تک پکائیں۔

3 .
پھر اس میں ٹماٹر، دھنیا پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، نمک اورزیرہ پاؤڈر ڈال کر تین سے چارمنٹ تک پکائیں۔

4 .
اب اس میں پانی ڈال کر ڈھانپیں اور پانی آدھا ہونے تک پکائیں۔

5 .
پھر اس میں دہی ڈال کرکھانے کا تیل الگ ہونے تک پکائیں۔

6 .
اب اس میں دال ماش ڈال کراچھی طرح مکس کریں پھر ایک کپ پانی ڈال کر ڈھانپیں اور دال گلنے تک پکائیں۔

7 .
پھرآخر میں اس میں ہری مرچیں ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

8 .
دال ماش قیمہ تیار ہے۔

Recipe Tips