Mango season is here and can we let it go without Khatti Meethi Aam ki Chutney. Make this super easy Keri Chutni at home, serve it with paratha and treat your taste buds. Do not forget to share your feedback with us.
Ingredients
Ingredient for Sugar Syrup:
Ingredients for Aam ki Chutney:
DIRECTIONS
If you are looking for some delicious recipes which
are
easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes
with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and
tested recipes which every foodie will love to try.
1 .
In a pot heat water and bring it to boil. Add sugar and cook until sugar melts. Your sugar syrup is ready. Set aside.
2 .
In a pan heat oil and add cumin seeds, nigella seeds, fennel seeds, mustard seeds, whole red chilies and sizzle for 1-2 minutes.
3 .
Add raw mangoes and cook for 1-2 minutes. Add red chili powder, turmeric powder, salt and cook for another 1-2 minutes. Add sugar syrup and cook for 10 over medium flame.
4 .
Now add black salt and carom seeds and cook until mangoes are soft.
5 .
Let it cool at room temperature. Your Aam Chutney is ready.
اجزاء
DIRECTIONS
اگر آپ مزیدار اور
آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔
سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا
سکتی
ہیں۔
آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔
1 .
ایک برتن میں پانی گرم کرکے اسے ابال لیں۔ اب اس میں چینی ڈال کر چینی پگھلنے تک پکائیں۔شوگر سیرپ تیار ہے۔
2 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں زیرہ،کلونجی، سونف، سرسوں کے بیج، ثابت سرخ مرچیں ڈال کرایک سے دو منٹ تک پکائیں۔
3 .
پھر اس میں کچے آم ڈال کرایک سے دو منٹ تک پکائیں۔اب اس میں لال مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر اورنمک ڈال کر مزید ایک سے دو منٹ تک پکائیں۔ پھر اس میں شوگر سیرپ ڈال کر درمیانی آنچ پردس منٹ تک پکائیں۔
4 .
اب اس میں کالا نمک اوراجوائن ڈال کر آم نرم ہونے تک پکائیں۔
5 .
کمرے کے درجہ حرارت پر ٹھنڈا ہونے دیں۔آم کی چٹنی تیار ہے۔