Anda Paratha Recipe
Anda Paratha Recipe
Research Content
Learn how to make Anda Paratha Recipe step by step and let us know how do you like this Anda Paratha Recipe.
Dough Ingredients:
3 cups Flour
1 tbsp. Oil
Salt to taste
Water as required
Egg Mixture:
4 Eggs
1 medium Onion
1 Large Tomato
1/4 cup coriander
Salt to taste
1 tsp Red chili flakes
1/2 tsp Black pepper
2 Green chili
Oil for frying
Directions:
In a bowl add flour, oil, salt and mix well. Add water gradually and knead a dough.
Rest it for 15 minutes and then grease it with oil.
For egg mixture add eggs in a bowl. Then add onion, tomato, coriander, salt, red chili flakes, green chili and mix all together well.
Now take dough make 4 equal portions. Roll out the dough and spread some oil and flour on the dough.
Cut it into 1 12 strips and start rolling the strips.
Flatten the dough ball and roll it out into a dice.
Place it on the pan or Tawa.
Let it cook from one side then flip it over.
Apply oil and flip it over. Spread Egg mixture on the paratha then again flip it over.
Cook for 2-3 minutes on medium flame.
Serve hot with raita or chutney.
اجزاء:
آٹا 3کپ
کھانے کاتیل 1کھانے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
پانی حسبِ ضرورت
ایگ مکسچر :
انڈے 4عدد
پیاز 1عدد
ٹماٹر 1عدد
دھنیا 1چوتھائی کپ
نمک حسبِ ذائقہ
کٹی لال مرچ 1چائے کا چمچ
کالی مرچ آدھا چائے کا چمچ
ہری مرچیں 2عدد
کھانے کا تیل فرائی کے لئے
ڈوترکیب:
ایک باؤل میں آٹا، کھانے کا تیل اور تھوڑا تھوڑا کر کے پانی ڈال کر اچھی طرح ڈو گوندھ لیں اور 15منٹ کے لئے سائیڈ پر رکھ دیں۔
اب ڈو پر آئل لگا ئیں اور ریپ سے ڈھانپ کر رکھ دیں۔
ایگ مکسچر ترکیب:
ایک باؤل میں انڈے، پیاز، ٹماٹر، دھنیا، نمک،ہری مرچ، کٹی لال مر چ اورکالی مرچ ڈال کر اچھی طرح پھینٹ لیں۔
اب ڈو کو چار برابر حصوں میں کاٹ کر پیڑا بنا لیں اور پیڑے پر میدہ چھڑک کر اچھی طرح بیل لیں۔
پھراس پر آئل لگا کر آٹا چھڑکیں اور کٹر سے کاٹ کر رول بنا کر دوبارہ پیڑا بنا لیں۔
اب دوبارہ اس پر آٹا چھڑکیں اور بیل کرتوے پر ڈال کر تھوڑا تھوڑا آئل لگا کر پکائیں۔
پھر اس پر تیار کیا ہوا ایگ مکسچر ڈال کر سائیڈ پلٹ کر اچھی طرح پکالیں۔