Recipes

More

Beef Chili Dry with Egg Fried Rice (Bakra Eid Recipe) | Recipe by SuperChef

Beef Chili Dry with Egg Fried Rice (Bakra Eid Recipe) | Recipe by SuperChef

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    45
  • SERVING
    4

Beef Chili Dry with Egg Fried Rice is a delicious fusion of cuisines perfect for Bakra Eid. Surprise your guests with this tempting meal. Make this Beef Chili Dry this Eid-ul-Adha and serve it with easy-to-make Egg Fried Rice. Share your feedback in the comments.

 Ingredients

Ingredients for Beef Marination
Ingredients for Egg Fried Rice
Ingredients for Beef Chili Dry

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add beef strips, lemon juice, white pepper powder, oil, ginger garlic paste. Mix it well and set aside.

2 .
In a wok heat oil and add ginger garlic paste. Cook for a minute. Add beaten eggs, black pepper, white pepper and salt. Cook and scramble until fully done. Add carrots, soy sauce, vinegar and sauté it for 1-2 minutes.

3 .
Add green onion and toss well over high flame for a minute. Add boiled rice and mix it well.

4 .
In a preheated pan heat oil and add marinated beef. Cook for 3-4 mins. add white pepper powder, salt, vinegar, hot sauce and cook for another 5 mins.

5 .
Add soy sauce, ketchup, sugar and mix it well. add 1 cup of water, slurry and mix it again. Add 1/2 cup of water and cook until beef is fully done.

6 .
Add capsicum, green chilies, red chilies and cook for 1-2 mins.

7 .
Your beef chili dry is ready. Serve it with egg fried rice and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
بیف میرینیٹ کرنے کے لئے ایک پیالے میں بیف سٹریپس، لیموں کا رس، سفید مرچ پاؤڈر، تیلاور ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کر کے ایک سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
ایگ فرائیڈ رائس بنانے کے لیے ایک کڑاہی میں تیل گرم کرکے اس میں ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں پھرپھینٹے ہوئے انڈے، کالی مرچ، سفید مرچ اور نمکڈال کرپوری طرح پکا لیں۔اب گاجر، سویا سوس اور سرکہ ڈال کر ایک سے دو منٹ تک بھونیں۔

3 .
اب اس میں ہری پیاز ڈا ل کر ایک منٹ کے لیے تیز آنچ پر اچھی طرح اُچھالیں پھر ابلے ہوئے چاول ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

4 .
بیف چیلی ڈرائی بنانے کےلیے پہلے سے گرم پین میں کھانے کا تیل گرم ڈال کر میرینیٹ کیا ہوا بیف ڈالیں اور تین سے چار منٹ تک پکالیں اب سفید مرچ پاؤڈر، نمک، سرکہ اور ہوٹ سوس ڈال کر مزید پانچ منٹ تک پکائیں۔

5 .
اب سویا سوس، کیچپ اور چینی ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے 1 کپ پانی اور سلری ڈال کر دوبارہ مکس کریں پھرآدھا کپ پانی اور ڈالیں اور اس وقت تک پکائیں جب تک کہ گائے کا گوشت پوری طرح گل نہ جائے

6 .
پھراس میں شملہ مرچ، ہری مرچ اور لال مرچ ڈال کر ایک سے دو منٹ تک پکائیں۔

7 .
بیف چلی ڈرائی تیار ہے۔ اسے ا یگ فرائیڈ رائس کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
19 Sep 2024 06:34 AM
I am very glad to find your website. Thank you Read More