Experience the joy of dessert with our creative Bento Cake Recipe, perfect for any occasion. Get ready for sweet surprises as we show you how to make bento box cake this New Year.
Ingredients
Ingredients for Sponge
Ingredients for Whipped Cream
DIRECTIONS
If you are looking for some delicious recipes which
are
easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes
with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and
tested recipes which every foodie will love to try.
1 .
In bowl add eggs, icing sugar, vanilla essence and beat until foamy and pale in color.
2 .
Now add flour, baking powder and mix it well.
3 .
Pour 1 cup of batter into 3 cake moulds each. Bake them at 160 degrees for 15-20 mins.Take them out of the oven and set aside.
4 .
In a bowl add NESTLÉ MILKPAK Dairy Whipping Cream and beat until fluffy and stiff peaks form.
Note: Chill the cream overnight in the fridge and whip it with an electric beater.
5 .
Add 1 ½ cup of whipped cream in 3 bowls each. Add purple, blue and pink food color separately in each. Mix them well and set aside.In another bowl add 1 ½ cup of whipped cream and add melted dark chocolate and mix it well. Your Chocolate Frosting is ready. Set aside.
6 .
Take a cake and cut it into 3 discs. Spread sugar syrup and whipped cream between each disc of cake and placing them on top of each other. Now cover it with whipped cream and decorate it with white fondant and baking pearls. Set aside.
7 .
Take another cake and cut into 3 discs. Spread coffee syrup, chocolate chips and chocolate frosting between each disc of cake and placing them on top of each other. Now cover it with whipped cream and decorate it with baking pearls. Set aside.
8 .
Take another cake and cut into 3 discs. Spread sugar syrup, whipped cream and fruit cocktail between each disc of cake and placing them on top of each other. Now cover it with whipped cream and decorate it with white fondant and baking pearls. Set aside.
9 .
Your Bento Cakes are ready. Serve and enjoy.
اجزاء
DIRECTIONS
اگر آپ مزیدار اور
آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔
سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا
سکتی
ہیں۔
آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔
1 .
سپنج بنانے کے لئے ایک باؤل میں انڈے، آئسنگ شوگراورونیلا ایسنس ڈال کر جھاگ بننے تک بیٹ کریں۔
2 .
اب اس میں میدہ اوریکنگ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
3 .
پھرکیک بیٹر کو تین سانچوں میں ایک کپ بیٹر ڈال کر انہیں ایک سو ساٹھ ڈگری پرپندرہ سے بیس منٹ تک بیک کریں۔
4 .
ویپڈ کریم بنانے کے لئے ایک باؤل میں نیسلے ملک پیک ڈیری ویپنگ کریم ڈال کر ویپڈ ہونے تک بیٹ کریں۔
نوٹ: کریم کو رات بھر فریج میں ٹھنڈا کریں اور اسے الیکٹرک بیٹر سے بیٹ کریں۔
5 .
اب میں تین باؤل میں ڈیڑھ ڈیڑھ کپ ویپڈ کریم ڈال کر ایک میں جامنی دوسرے میں نیلے اورتیسرے میں گلابی فوڈ کلرڈال کر اچھی طرح مکس کر یں چاکلیٹ فراسٹنگ بنانے نے کے لئے ایک اورباؤل میں ڈیڑھ کپ ویپڈ کریم ڈال کراس میں پگھلی ہوئی ڈارک چاکلیٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
6 .
اسیمبلنگ کے لئےایک کیک کو تین ڈسکس میں کاٹ لیں پھر کیک کی ہر ڈسک کے درمیان شوگرسیرپ اور ویپڈ کریم ڈال کایک دوسرے کے اوپر رکھیں اورویپڈ کریم سے ڈھانپ کر سفید فونڈنٹ اور بیکنگ پرل سے سجا دیں۔
7 .
پھردوسرے کیک کو تین ڈسکس میں کاٹ کر کیک ہر ڈسک کے درمیان کافیسیرپ، چاکلیٹ چپس اور چاکلیٹ فراسٹنگ ڈال کرایک دوسرے کے اوپر رکھ کر ویپڈ کریم سے ڈھانپیں اور بیکنگ پرل سے سجا دیں۔
8 .
اب تیسرا کیک کو تین ڈسکس میں کاٹ کر کیک ہر ڈسک کے درمیان شوگرسیرپ، وہپ کریم اور فروٹ کوک ٹیل ڈال کر ایک دوسرے کے اوپر رکھیں اور اس کو ویپڈ کریم سے ڈھانپیں اوروائیٹ فونڈنٹ اور بیکنگ پرل سے سجا دیں۔