Bhalla Recipe and Phulki Recipe
Bhalla Recipe and Phulki Recipe
Research Content
Problem is solved! No need to worry this Ramzan. Try making Bhalla Recipe and Phulki Recipe at home. Probably the most requested Bhalla Recipe and Phulki Recipe, is here for you all who had been asking for this Ramzan Recipe. Make and Store this Ramzan Recipe for Iftaar Chaat menu.
Ingredients:
2 & 1/4 cup Gram flour
1 tsp Salt
1 tsp Turmeric
Water as required
Oil as required
Bhalla Recipe:
1 & 1/2 cup White Lentils (soaked overnight)
1 cup Split Yellow Lentils
2-3 tbsp Water
1 pinch Baking Soda
1/4 tsp Salt
Oil as required
Directions:
Mix gram flour, salt, turmeric and add water gradually.
Rest it for 15-20 minutes.
Then mix it again.
Heat oil in a pan and pour the mixture on strainer with slightly bigger holes.
Fry until golden brown and store in an air-tight jar for 2 weeks.
Bhalla Directions:
In a blender add white lentils, split yellow lentils and water.
Blend it well. Now add this mixture in a bowl.
Add salt, baking soda and mix the mixture in one direction.
Leave it for 15-20 minutes.
Heat oil in a pan and add mixture with a spoon to make round ball.
Fry until golden brown.
Store in an air tight jar for 2 weeks at room temperature.
اجزاء:
گرام فلار 2اور آدھا کپ
نمک 1چائے کا چمچ
ہلدی 1چائے کا چمچ
پانی حسبِ ضرروت
کھانے کا تیل حسبِ ضرورت
ماش کی دال 1اور آدھا کپ
مونگ کی دال 1کپ
پانی 2-3کھانے کے چمچ
بیکنگ سوڈا 1چٹکی
نمک 1چوتھائی چائے کا چمچ
کھانے کا تیل حسبِ ضرورت
ترکیب:
ایک باؤل میں بیسن، نمک، ہلدی اور تھوڑا تھوڑا کرکے پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
اب اس میں بیکنگ پاؤڈرڈال کر مکس کریں اور ریپ سے ڈھانپ کر پندرہ سے بیس منٹ کے لئے رکھ دیں۔
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر لیں اور ایک چھنی میں بیٹر ڈال کر اس کی پھلکیاں بنا لیں۔
بھلے کی ترکیب:
ایک بلینڈر میں ماش کی دال، مونگ کی دال اور پانی ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں۔
اب ایک باؤل میں بھلے کا مکسچر، میٹھا سوڈا اور نمک ڈال کر ہاتھ سے مکسچر اچھی طرح بلینڈ ہونے تک بلینڈ کریں اور پندرہ سے بیس منٹ کے لئے سائیڈ پر رکھ دیں۔
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے بھلے گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔