Recipes

More

Bhindi Do Pyaza Recipe

Bhindi Do Pyaza Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    4

Bhindi Do Pyaza is a delicious and popular Pakistani dish made with okra and onions. This recipe is easy to follow and uses simple ingredients. The combination of okra's texture and the onions' sweetness creates a truly flavorful meal.

 Ingredients

Ingredients for Fried Bhindi
Ingredients for Bhindi Do Pyaza

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot heat oil and add bhindi. Fry for 4-5 mins. Add onion and fry for 2-3 mins. Set aside.

2 .
In a pot heat oil and add garlic, ginger and cook for a minute. Add onion and cook for another minute.

3 .
Add red chili powder, coriander powder, turmeric powder, salt, red chili powder and cook for 1-2 mins.

4 .
Add yogurt and cook until oil separates. Add fried bhindi and onion, tomatoes and cook for 2-3 mins.

5 .
Add tamarind water and cook for 4-5 mins. Add green chilies and cook for 1-2 mins.

6 .
Your Bhindi Do Pyaza is ready. Dish it out and garnish it with green coriander.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
بھنڈی تلنے کے لئے ایک برتن میں کھانے کاتیل گرم کرکے اس میں بھنڈی ڈال کرچار سے پانچ منٹ تک بھونیں اوراس میں پیاز ڈال کردو سے تین منٹ تک بھونیں۔

2 .
بھنڈی دو پیازہ بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کاتیل گرم کرکے اس میں لہسن اور ادرک ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں پھر اس میں پیاز ڈال کر مزید ایک منٹ تک پکائیں۔

3 .
اب اس میں لال مرچ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، نمک اورلال مرچ پاؤڈر ڈال کرایک سے دومنٹ تک پکائیں۔

4 .
پھر اس میں دہی ڈال کر اس میں کھانے کا تیل الگ ہونے تک پکائیں پھر اس میں تلی ہوئی بھنڈی، پیاز اورٹماٹر ڈال کردوسے تین منٹ تک پکائیں۔

5 .
اب اس میں املی کا پانی ڈال کر چار سے پانچ منٹ تک پکائیں پھر اس میں ہری مرچیں ڈال کرایک سے دومنٹ تک پکائیں۔

6 .
بھنڈی دو پیازہ تیار ہے۔ ہرے دھنیے سے گارنش کریں۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
19 Sep 2024 06:34 AM
I am very glad to find your website. Thank you Read More