Bread Pakora Recipe
Bread Pakora Recipe
Research Content
A delight of softness and taste is the other name of Bread Pakora Recipe. Giving a twist to everyone's favorite Pakora. Save this appetizing Bread Pakora Recipe on your list of Iftar Special Recipes. Make it. Enjoy it and share your thoughts with us.
Ingredients of coating mixture:
1 & 1/2 cup Gram flour
Salt to taste
1/2 tsp Carom seeds
1 tsp Red chili powder
1/2 tsp Turmeric powder
2 pinch Baking soda
Water as required
Ingredients of Pakora filing:
2 potato
3/4 cup Spinach
1 Onion (medium)
1/2 tsp Amchoor powder
Salt to taste
1-2 Green chilies
2 tbsp Green coriander
1/2 tsp red chili
1/2 tsp Cumin seeds (crushed)
8 - 10 Bread slices
Coating mixture directions:
In a bowl add gram flour, salt, carom seeds, red chili powder, baking soda and mix it well.
Gradually add water and make a semi thick paste.
Rest it for 15 minutes.
Pakora filling directions:
In a bowl add boiled potatoes, spinach, onion, amchoor powder, salt, green chilies, coriander leaves, red chili powder, crushed cumin and mix it well.
Take one bread slice, spread pakora filling and cover with another bread slice.
Cut it into the shape of your choice.
Dip the bread slice into the coating mixture.
Fry in heated oil until golden brown.
Serve with ketchup or chili garlic sauce.
کوٹنگ مکسچراجزاء:
بیسن 1اور آدھا کپ
نمک حسبِ ذائقہv
اجوائن آدھا چائے کا چمچ
ہلدی آدھا چائے کا چمچ
بیکنگ سوڈا 2چٹکیاں
پانی حسبِ ضرورت
پکوڑا فلنگ اجزاء:
آلو 2عدد
پالک 3-4کپ
پیاز 1عدد
امچور آدھا چائے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
ہری مرچیں 1-2عدد
ہرا دھنیا 2کھانے کے چمچ
لال مرچ آدھا چائے کا چمچ
کٹا ہوا ذیرہ آدھا چائے کا چمچ
بریڈ سلائیسیز 08-10عدد
کوٹنگ مکسچر ترکیب:
ایک باؤل میں میدہ، نمک، اجوائن، لال مرچ اور بیکنگ سوڈا ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
اب تھوڑا تھوڑا کر کے پانی ڈالیں اور پندرہ منٹ کے لئے سائیڈ پر رکھ دیں۔
پکوڑا فلنگ ترکیب:
ایک باؤل میں ابلے ہوئے آلو، پالک، پیاز، امچور پاؤڈر، نمک، ہری مرچیں، دھنیے کے پتے، لال مرچ پاؤڈر اور کٹا ہوا ذیرہ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
اب ایک بریڈ سلائس لیں اور اس پر پکوڑا فلنگ پھیلا کر دوسری بریڈ رکھ کر بند کر دیں۔
پھر بریڈ کو اپنی مرضی کی شکل میں کاٹ کر کوٹنگ مکسچر میں ڈال دیں۔
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے بریڈ پکوڑا کو گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔
کیچپ یا چِلی گارلک ساس کے ساتھ سرو کر دیں۔