Elevate your dessert game with this delightful Caramel Kheer recipe! Rich, creamy rice pudding infused with the warm, buttery flavor of caramel creates a truly irresistible treat. This easy recipe is perfect for beginners and guarantees to impress everyone at the table.
Ingredients
Ingredients for Soaked Rice
Ingredients for Caramel Syrup Preparation
Ingredients for Creamy Kheer
DIRECTIONS
If you are looking for some delicious recipes which
are
easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes
with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and
tested recipes which every foodie will love to try.
1 .
In a bowl add rice and water. Mix them well and soak for 30 mins.
2 .
Now remove the water from the rice and break the rice with your hands into small pieces. Set aside.
3 .
In a pan heat sugar and cook until it melts. Now add water and mix it well. Set aside.
4 .
In a pot heat milk and add soaked rice. Cook for 15-20 mins.
5 .
Now add caramel syrup gradually and mix it well. Cook until kheer thickens and is fully done.
6 .
In a separate preheated pan add almonds and pistachios. Roast them for 1-2 mins.
7 .
Add these roasted nuts into the kheer and mix it well.
8 .
Now dish it out and garnish it with almonds and pistachios. Your Creamy Kheer is ready.
اجزاء
DIRECTIONS
اگر آپ مزیدار اور
آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔
سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا
سکتی
ہیں۔
آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔
1 .
چاول بھیگونے کے لئے ایک باؤلمیں چاول اور پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اورتیس منٹ تک بھگو دیں۔
2 .
پھر چاولوں سے پانی نکال کر چاولوں کو ہاتھوں سے چھوٹے چھوٹے ٹکڑوں میں توڑ دیں۔
3 .
کیریمل سیرپبنانے کے لئیایک پین میں چینی ڈال کر چینی گھل جانے تک گرم کریں پھر اس میں پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
4 .
کریمی کھیر بنانے کے لئے ایک برتن میں دودھ گرم کرکے اس میں بھیگے ہوئے چاول ڈال کر پندرہ سے بیس منٹ تک پکائیں۔
5 .
اب اس میں آہستہ آہستہ کیریمل سیرپ ڈالیں اور اچھی طرح مکس کریں اور کھیر گاڑھی ہونییاں پوری طرح پکنے تک پکائیں۔
6 .
پھرایک علیحدہ پہلے سے گرم پین میں بادام اور پستے ڈال کر دو سے تین منٹ تک بھونیں۔
7 .
اب اس میں بھنے ہوئے نٹس ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
8 .
کریمی کھیر تیار ہے۔اسے نکال کر بادام اور پستے سے گارنش کریں۔