Recipes

More

Chatpata Tawa Chicken with Lacha Paratha Recipe

Chatpata Tawa Chicken with Lacha Paratha Recipe

  • PREP TIME
    25
  • COOK TIME
    20
  • SERVING
    4

Chatpata Tawa Chicken with Lacha Paratha is one appetizing meal combination that you need to try today. Tawa Chicken made in Chatpata Shan Chaat Masala gives it an irresistible taste. Try out this Chatpata Tawa Chicken with Lacha Paratha and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients for Lacha Paratha:
Ingredients for Onion & tomato puree:
Ingredients for Chicken Marination:
Ingredients for Yogurt Mixture:
Ingredients for Chatpata Chicken:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, salt, ghee and mix well. Add water and knead a smooth dough. Cover with damp cloth and set aside.

2 .
Take the prepared dough and divide it into 4 equal parts. Make dough balls of each portion and roll them out into flat circle shape on a greased silicon mat.

3 .
Brush ghee on rolled-out dough and place vertical cuts on it. Now combine the dough from one end to another and roll it into pinwheel shape.

4 .
Cover with cloth and let it rest for 10 minutes. Now flatten the dough into circular shape with hands.

5 .
Transfer it into preheated pan and brush ghee on it. Cook each side until crispy and golden brown in color. Your lacha paratha is ready. Set aside.

6 .
In glass jar add onion, tomatoes, garlic, ginger, green chilies, salt, red chili powder, turmeric powder, cumin seeds, water and blend well into smooth paste. Your onion and tomato puree is ready.

7 .
Take chicken fillets in a bowl and add onion and tomato puree. Marinate the chicken for 1 hour.

8 .
In a bowl add yogurt, red chili flakes, garam masala powder, coriander powder, black pepper, Shan Chaat Masala, lemon juice and mix well. Your yogurt mixture is ready. Set aside.

9 .
In a pan heat oil and add marinated chicken, cook each side until changes color. Add yogurt mixture and shred the chicken with spatula. Cover and cook until the chicken is fully done.

10 .
Your Chatpata Chicken is ready, garnish is with green coriander, green chilies, lemon slices and serve with Lacha Paratha.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
لچھا پراٹھا بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، نمک اورگھی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔ اب اس میں پانی ڈال کرنرم ڈوگوندھ لیں اور گیلے کپڑے ڈھک دیں۔

2 .
اب تیار ڈو کو چار برابر حصوں میں کاٹ لیں اور پیڑے بنا کر بیل لیں۔

3 .
پھر بیلی ہوئی ڈو پر برش سے گھی لگائیں اور اس پر سیدھے کٹ لگائیں۔ڈو کو ایک کنارے سے دوسرے کنارے سے جوڑ کر پن وہیل شکل میں رول کر لیں۔

4 .
اب کپڑے سے ڈھک کر دس منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

5 .
پھر پہلے سے گرم پین کو بر ش سے گھی لگائیں اور پراٹھا کو ہر سائیڈ پر سے کرسپی اور گولڈن براؤن ہونے تک پکا لیں۔لچھا پراٹھا تیار ہے۔

6 .
پیاز اور ٹماٹر پیوری بنانے کے لئے ایک شیشے کے جار میں پیاز، ٹماٹر، لہسن، ادرک، ہری مرچ، نمک، لال مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، زیرہ اورپانی ڈال اچھی طرح بلینڈ کرلیں۔

7 .
چکن میرینیشن بنانے کے لئے ایک باؤل میں چکن فلٹس ڈال کر اس میں پیاز ٹماٹر پیوری ڈال کر ایک گھنٹہ میرینیٹ ہونے کے لئے رکھ دیں۔

8 .
دہی مکسچر بنانے کے لئے ایک باؤل میں دہی،کٹی سرخ مرچیں، گرم مصالحہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، کالی مرچ، شان چاٹ مصالحہ اور لیموں کا رس ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔ دہی کا مکسچر تیار ہے۔

9 .
چٹ پٹا چکن بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں میرینیٹ شدہ چکن ڈالیں اور ہر طرف اس وقت تک پکائیں جب تک رنگ تبدیل ہو جائے۔ اب دہی کا مکسچر ڈال کر چکن کو سپاچولا سے کاٹ لیں اور ڈھکن سے ڈھک کر چکن اچھی طرح پکنے تک پکا لیں۔

10 .
مزیدار چٹ پٹا چکن تیار ہے۔سبز دھنیا، سبز مرچوں اور لیموں کے سلائسز سے گارنش کرکے سرو کریں۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
19 Sep 2024 06:34 AM
I am very glad to find your website. Thank you Read More