Recipes

More

Chicken Malai Boti Sizzler Recipe by SuperChef

Chicken Malai Boti Sizzler Recipe by SuperChef

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    35
  • SERVING
    3

Indulge in the creamy perfection of Chicken Malai Boti Sizzler! This tantalizing recipe combines succulent chicken chunks marinated in rich spices, grilled to perfection, and served on a sizzling platter. Elevate your taste buds with this mouthwatering delight that will leave you craving for more. Try it today

 Ingredients

Ingredients for Malai Boti

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add boneless chicken, ginger garlic paste, green chilies paste, NESTLÉ MILKPAK Dairy Cream, NESTLÉ MILKPAK Yogurt, black pepper, white pepper, salt and lemon juice. Mix it well and set aside for 20-25 mins.

2 .
In a preheated pan add oil and fry the marinated chicken until fully done. Turn off flame and place heated coal pieces in the center of the pan. Drizzle oil on them and cover with li. Smoke for 1-2 mins. set aside.

3 .
Now in a preheated pan add oil, onion paste and sauté it for a minute. Now add NESTLÉ MILKPAK Yogurt and cook for 2 mins.Add black pepper, salt, white pepper and mix it well.

4 .
Now add NESTLÉ MILKPAK Dairy Cream and cook for a minute.

5 .
Heat a sizzler plate and brush butter on it.Place onion rings and prepared malai boti on it. Pour prepared gravy on top.

6 .
Garnish it with red chili flakes, green coriander, green chilies and serve. Malai Boti Sizzler is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ملائی بوٹی بنا نے کے لئے ایک باؤل میں بون لیس چکن، ادرک لہسن کا پیسٹ، ہری مرچوں کا پیسٹ، نیسلے ملک پیک ڈیری کریم، نیسلے ملک پیک دہی، کالی مرچ، سفید مرچ پاؤڈر، نمک اور لیموں کا رس ڈال کراچھی طرح مکس کریں اور بیس سے پچیس منٹ کے لیے ایک طرف رکھ دیں۔

2 .
پہلے سے گرم کیے ہوئے پین میں کھانے کا تیل اور میرینیٹ کیاہواچکن ڈال کر اچھی طرح بھون لیں۔ اب چولہہ بند کر کے پین کے بیچ میں گرم کوئلے کے ٹکڑوں کو رکھیں اور اس پر تیل ڈال کر ڈھکن سے ڈھانپ کے ایک سے دو منٹ کے لئے دھواں دیں.

3 .
گریوی بنانے کے لئیاب پہلے سے گرم پین میں تیل اور پیاز کا پیسٹ ڈال کر ایک منٹ کے لیے بھونیں پھر نیسلے ملک پیک دہی ڈال کر دومنٹ تک پکائیں اور کالی مرچ، نمک، سفید مرچ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

4 .
اب، نیسلے ملک پیک ڈیری کریم ڈال کرمزید ایک منٹ تک پکائیں۔

5 .
پھر ایک سیزلر پلیٹ کو گرم کرکے اس پر مکھن برش کریں اور پیاز کے چھلے ڈال کرتیار کی ہوئی ملائی بوٹی اور گریوی ڈالیں۔

6 .
اب اس کو، ہرا دھنیااور ہری مرچ سے گارنش کریں۔ملائی بوٹی سیزلر تیار ہے۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
19 Sep 2024 06:34 AM
I am very glad to find your website. Thank you Read More