Recipes

More

Spicy Chicken Pasta Recipe

Spicy Chicken Pasta Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    4

Spicy Chicken Pasta, a simple yet delicious pasta recipe that you don't want to miss. This creamy pasta with saucy chicken chunks is the ultimate treat. Try out this Spicy Chicken Pasta today and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients for Chicken Preparation:
Ingredients for Spicy Chicken Pasta:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add olive oil, smoked paprika, red chili powder, garlic powder, lemon juice, salt, black pepper powder and mix well.

2 .
Add chicken fillets and coat them well in marinade. Rest for 30 minutes at room temperature.

3 .
In a pan heat oil and place marinated chicken fillets. Cook each side for 3-4 minutes over medium high heat. Take off flame.

4 .
Slice the cooked chicken fillets into thin strips. Set aside.

5 .
In a pot heat water, add salt and oil. Bring it to boil. Add pasta and cook until 80% done.

6 .
In a pan heat butter and add onion and cook until translucent. Add garlic and cook for 1-2 minutes. Now add chili flakes and cook for another minute.

7 .
Add tomato paste and cook for a minute. Add chicken stock and simmer for 5-7 minutes.

8 .
Now add cream, salt, black pepper and cook for 1-2 minutes. Or until creamy in texture. Add boiled pasta and chicken strips and toss to combine.

9 .
Your spicy chicken pasta is ready to serve. Garnish with parsley, Serve hot and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن بنانے کے لئے ایک باؤل میں زیتون کا تیل، پیپریکا، سرخ مرچ پاؤڈر، لہسن پاؤڈر، لیموں کا رس، نمک اور کالی مرچ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔

2 .
اب اس میں چکن فلٹس اچھی طرح کوٹ لیں اور تیس منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

3 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں میرینیٹ کئے ہوئے چکن فلٹس کو ہر سائیڈ سے تین سے چار منٹ درمیانی آنچ پر پکا لیں۔

4 .
اب پکے ہوئے چکن کو باریک سٹرِپس میں کاٹ لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

5 .
پاستا بنانے کے لئے ایک برتن میں پانی گرکے اس میں نمک اور کھانے کا تیل ڈال کر ابلنے دیں۔اب اس میں پاستا ڈال کر اسی فیصد پکنے تک ابال لیں۔

6 .
پھر ایک برتن میں مکھن گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔اب اس میں لہسن ڈال کر ایک سے دو منٹ پکائیں۔پھر اس میں کٹی سرخ مرچیں ڈال کر مزید ایک منٹ پکائیں۔

7 .
اب اس میں ٹماٹر پیسٹ ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔پھر اس میں چکن یخنی ڈال کر پانچ سے سات منٹ دم پر رکھ دیں۔

8 .
پھر اس میں کریم، نمک اور کالی مرچیں ڈال کر ایک سے دو منٹ پکائیں۔اب اس میں ابلا ہوا پاستا اور چکن سٹرِپس ڈال کر مکس کر لیں۔

9 .
مزیدار سپائسی چکن پاستا تیار ہے۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
03 Feb 2022 08:04 PM
I am very glad to find your website. Thank you Read More