Recipes

More

Chocolate Custard Tart Recipe

Chocolate Custard Tart Recipe

Research Content

Chocolate Custard Tart Recipe by Sooperchef

The weather today is exceptionally beautiful, just like the delectable and delightful chocolate custard tart recipe from the largest online food network of the country, sooperchef! The custard tart recipe is basically a pastry and consists of an outer pastry crust that is filled with many ingredients (mostly egg custard) and then baked. There is a wide range of delectable dessert recipes that you can get your hands on, simply by logging on to sooperchef.pk for free. Some of the most honorable mentions on the menu right now include the three ways healthy smoothies recipe, the chocolaty and flavorsome no-bake chocolate biscuit cake recipe, the sweet and sour strawberry two ways recipe, the delectable chocolate chip muffins recipe, the delightfully rainbow cookies recipe, and at last but not the least: the dates and buts lollipops recipe. The development of custard and custard tarts and pies are intimately connected, that the name of the old French language: croustade, referring to a kind of pie. The traditional recipes of the custard tart generally include a shortcrust and puff pastry case filled with a variety of ingredients like milk, a mixture of cream, broth with eggs, and sugar or honey being the main forms of sweeteners. The modern versions of the tarts recipe are generally made with shortcrust pastry, sugar, cream or milk, eggs, vanilla or chocolate flavorings, sprinkled with nutmeg, before going through the process of baking. You can find the complete chocolate custard tart recipe in Urdu and English for free by logging on to sooperchef.

How to make Chocolate Custard Tart

Ingredients for No-Bake Chocolate Custard Tart
  • 1 litre milk
  • 2 TBSP Unsweetened Cocoa Powder
  • 1/2 cup caster sugar
  • 6-8 TBSP Rafhan Vanilla Custard powder
  • 3 TBSP Melted Chocolate
  • 24-30 Oreos
  • 160 gm unsalted butter (melted)
  • White chocolate and cherry (As Needed for Topping)

Instructions for No-Bake chocolate Custard Tart:

  1. First of all, add milk in a pan, then add cocoa powder, caster sugar, & cook for a while
  2. Add Rafhan Vanilla custard powder into half cup of milk and mix it well and add this into the boiling milk.
  3. Add melted chocolate into the mixture and stir continuously until it thickens.
  4. Add mixture (which we have prepared above) to a food processor and mix on high speed until custard becomes smooth.Then add oreo (24-30) & mix. Now add melted butter & mix again
  5. pour this mixture into a tart . Use the back of a spoon to spread the mixture evenly then refrigerate for 1 hour
  6. Pour the Rafhan custard mixture (which we have prepared above)at the base of your tart & refrigerate for 4-5 hours
  7. Drizzle the white chocolate, & add topping with the help of cherry
Preparation Time: 35 Minutes Serve: 8-10

نو بیک چاکلیٹ کسٹرڈ ٹارٹ اجزاء رفحان ونیلا کسٹرڈ 6-8 کھانے کے چمچ اوریو بسکٹ 24-30 عدد دودھ ایک لیٹر کوکوا پاؤڈر 2 کھانے کے چمچ کیسڑر شوگر آدھا کپ چاکلیٹ (پگھلی ہوئی) 3 کھانے کے چمچ مکھن(پگھلا ہوا) 160گرام سفید چاکلیٹ ٹوپنگ چیری ٹوپنگ

نو بیک چاکلیٹ کسٹرڈ ٹارٹ ترکیب دودھ میں کوکوا پاؤڈر اور کیسٹر شوگر ڈال کر اچھی طرح پکا لیں۔ اب آدھا کپ دودھ میں رفحان ونیلا کسٹرڈ ڈال کر اچھی طرح ملا لیں اور تیار کیے ہوئے دودھ میں ڈال دیں۔نوٹ(برتن میں چمچہ مسلسل ہلاتے رہیں ) جب کسٹرڈ گاڑھا ہو جائے تو اس میں پگھلی ہوئی چاکلیٹ دال لیں اور اچھی طرح ملا لیں۔ اب اس میکیچر کو فوڈ پرو سیسر میں ڈال کر ملایم ہونے تک گرائینڈ کر کے نکال لیں۔ اب اوریو بسکٹ کو گرایئنڈر میں ڈال کر اچھی طرح پیس لیں۔ اب اس میں پگھلا ہوا مکھن ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔ اب اس کو ٹارٹ ٹرے میں پھیلا کر اچھی طرح دبالیں اور ایک گھنٹہ کے لیے فریج میں رکھ دیں۔ اب اس پر تیار کیا ہوا رفحان کسٹرڈ مکیچر ڈال دیں اور چار سے پانچ گھنٹے کے لیے فریج میں رکھ دیں۔ سفید چاکلیٹ اور چیری سے ٹوپنگ کر لیں۔ آپکا مزے دارنو بیک چاکلیٹ کسٹرڈ ٹارٹ تیار ہے۔ پکانے کا وقت: تیس منٹ افراد: آٹھ سے دس

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
03 Feb 2022 08:04 PM
I am very glad to find your website. Thank you Read More