Recipes

More

Chocolate Sundae Recipe

Chocolate Sundae Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    3

Indulge in the rich flavors of this Easy Homemade Chocolate Sundae recipe, perfect for any occasion! With creamy ice cream and decadent chocolate syrup, this dessert is sure to satisfy your cravings. 

 Ingredients

Ingredients for Chocolate Sponge
Ingredients for Assembling

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add eggs, sponge, vanilla essence, butter and beat it well.

2 .
Add melted chocolate and beat again.

3 .
Now add flour, cocoa powder, baking powder on a sieve and sift it through the sieve into the batter. Beat it again until no lumps remain.

4 .
Transfer this batter to a baking mold and bake it in a preheated oven at 160 degrees for 20-25 mins. Set aside and let it cool at room temperature.

5 .
In a bowl add whipping cream and beat it until fluffy and stiff peaks form. Reserve 1 cup of whipped cream for later use.

6 .
Now add melted chocolate, cream cheese to whipped cream and beat it well. Set aside.

7 .
In a glass add layers of chocolate cream, chocolate sponge and whipped cream. Lastly garnish it with crushed chocolate sponge and serve.

8 .
Your Chocolate Sundae is ready. Serve and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چاکلیٹ سپنج بنانے کے لئے ایک باؤل میں انڈے، سپنج، ونیلا ایسنس اورمکھن ڈال کر اچھی طرح پھینٹ لیں۔

2 .
پھر اس میں پگھلی ہوئی چاکلیٹڈال کردوبارہ بیٹ کریں۔

3 .
اب ایک چھلنی پر میدہ، کوکو پاؤڈراور بیکنگ پاؤڈر ڈال کر چھلنی سے چھان لیں پھر اسیبیٹ کریں تاکہ گٹھلیاں نہ بنے۔

4 .
پھراس بیٹر کو بیکنگ مولڈ میں ڈال کر اسے پہلے سے گرم اوون میں ایک سو ساٹھ ڈگری پر بیس سے پچیس منٹ تک بیک کریں اور کمرے کے درجہ حرارت پر ٹھنڈا ہونے دیں۔

5 .
چاکلیٹ کریم بنانے کے لئے ایک باؤل میں وہپنگ کریم ڈال کر وہپڈ ہونے تک بیٹ کریں۔اب بعد کے استعمال کے لیے 1 کپ وہپڈ کریم محفوظ کرلیں۔

6 .
پھر پگھلی ہوئی چاکلیٹ اور کریم چیز کو وہپڈ کریم میں ڈال کر اچھی طرح سے بیٹ کریں۔

7 .
اسیمبلنگ کے لئے ایک گلاس میں چاکلیٹ کریم، چاکلیٹ سپنج اور وہپڈ کریم کی تہیں ڈالیں پھرآخر میں اسے کرشڈ چاکلیٹ سپنج سے گارنش کریں۔

8 .
چاکلیٹ سنڈے تیار ہے۔

Recipe Tips