Recipes

More

Deep Dish Pizza Recipe (Chicago Style ) Recipe by SuperChef

Deep Dish Pizza Recipe (Chicago Style ) Recipe by SuperChef

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    60
  • SERVING
    4

Indulge in the cheesy goodness of Chicago-Style Deep Dish Pizza! Get ready to savor every bite of this mouthwatering delight. Make this Chicago-Style Deep Dish Pizza at home and share feedback with us. 

 Ingredients

Pizza Dough Preparation
Marinara/Tomato Sauce Preparation
Ingredients for Deep Dish Pizza

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, yeast, sugar, salt, oil and water. knead it well and make soft dough. Rest until it doubles in size. Set aside.

2 .
In a bowl add chicken mince, garlic powder, paprika powder, red chili powder, black pepper powder and salt mix it well and set aside.

3 .
In a preheated pan add oil and garlic sauté for a min. Add tomato puree and mix it well.

4 .
Add tomato paste and cook for 2-3 mins. Add brown sugar, red chili flakes, oregano, dry basil, salt and cook for 2-3 mins or until oil separates. Set aside.

5 .
Now take a deep pizza mold spread pizza dough in it. Add layers of Nurpur Cheddar & Mozzarella Cheese, prepared chicken mince, marinara/tomato sauce and sprinkle mozzarella cheese on top.

6 .
Bake in a preheated oven at 180 C for 12-15 mins.

7 .
Your Chicago-Style Deep Dish Pizza is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
پیزا ڈو بنانے کےلئے ایک باؤل میں میدہ، خمیر، چینی، نمک، کھانے کاتیل اور پانی ڈال اسے اچھی طرح گوندھ کر نرم ڈو تیار کر لیں اور سائز میں دوگنا ہو جانے تک چھوڑ دیں۔

2 .
چکن کا قیمہ میرینیٹ کرنے کے لئے ایک باؤل میں چکن کا قیمہ، لہسن پاؤڈر، پیپریکا پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر، کالی مرچ پاؤڈر اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کر کے ایک سائیڈ پررکھ دیں۔

3 .
مرینارا/ٹماٹر کی سوس بنانے کے لئے پہلے سے گرم پین میں کھانے کا تیل اور لہسن ڈال کر ایک منٹ کے لیے بھونیں پھراس میں ٹماٹرکی پیوری ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

4 .
اب اس میں ٹماٹر کیپیسٹ ڈال کر دو سے تین منٹ تک پکائیں پھراس میں براؤن شوگر، کُٹی لال مرچیں، اوریگانو، خشک تلسیاور نمک ڈال کرمزیددو سے تین منٹ تک یا کھانے کاتیل الگ ہونے تک پکائیں۔

5 .
ڈیپ ڈش پیزا بنانے کے لئے ایک گہرا پیزا مولڈ میں ڈو پھیلا کر اس میں نورپور چیڈر اور موزاریلا چیز،چکن کا قیمہ، مرینارا/ٹماٹر کی سوس اور اوپر موزاریلا چیزچھڑک دیں۔

6 .
پھر اسے پہلے سے گرم اوون میں ایک سو اسی ڈگری پر بارہ سے پندرہ منٹ تک بیک کریں۔

7 .
ڈیپ ڈش پیزاشکاگو سٹائل تیار ہے۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
19 Sep 2024 06:34 AM
I am very glad to find your website. Thank you Read More