Recipes

More

Degi Chicken Steam Roast Recipe

Degi Chicken Steam Roast Recipe

  • PREP TIME
    45
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    3

This Degi Steam Roast chicken is easy to make, delicious, and tender. It's our go-to dinner. Spice up your chicken this summer with this simple, delicious, healthy recipe. Try out our Degi Steam Roast Chicken Recipe today and let us know how you like it in the comments.

 Ingredients

Ingredients for Soaked Chicken:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Add water, vinegar, salt, and ginger garlic, and mix well in a bowl. Add chicken pieces and soak for 20 mins. Wash the chicken thoroughly after soaking and pat dry.

2 .
In a pot heat oil and add chicken pieces. Fry them for 1-2 mins and set aside.

3 .
In a bowl add yogurt, chaat masala, red chili flakes, garam masala powder, cumin powder, coriander, lemon juice, salt, and garlic paste and mix it well.

4 .
Pour this prepared marinade over fried chicken and marinate the chicken for 30 mins.

5 .
In a steamer heat water and bring it to a boil. Steam the chicken pieces for 30-35 mins over low flame.

6 .
Your Degi Steam Roast is ready. Serve with pudina chutney and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن بھگونے کے لئے ایک باؤل میں پانی، سرکہ، نمک اور ادرک لہسن ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔اب اس میں چکن پیسیز ڈال کر بیس منٹ تک بھگو دیں۔

2 .
دیگی سٹیم روسٹ بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں چکن کے پیسیز ڈال کر ایک سے دو منٹ کے لئے بھون لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

3 .
اب ایک باؤل میں دہی، چاٹ مصالحہ،کٹی لال مرچیں،گرم مصالحہ پاؤڈر، زیرہ پاؤڈر، دھنیا، لیموں کا رس، نمک اور لہسن کا پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔

4 .
پھر تلے ہوئےچکن پرتیار میرینیڈ ڈالیں اور تیس منٹ کے لئے میرینیٹ ہونے کے لئے رکھ دیں۔

5 .
اب ایک سٹیمر پانی ڈال کر ہونے دیں اور ابال لیں۔پھر اس میں چکن پیسیز کو ہلکی آنچ پر تیس سے پنتیس منٹ سٹیم کرلیں۔

6 .
دیگی سٹیم روسٹ تیار ہے۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
19 Sep 2024 06:34 AM
I am very glad to find your website. Thank you Read More