Freshen up after a long Iftar by making this IImli Aloo Bukhara Sharbat. This sweet and tangy flavor will quench your thirst and boost your energy. Try out this Imli Aloo Bukhara Sharbat and share your feedback with us.
Ingredients
Ingredients for Tamarind Pulp:
Ingredients for Plum Pulp:
Ingredients for soaked chia seeds:
DIRECTIONS
If you are looking for some delicious recipes which
are
easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes
with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and
tested recipes which every foodie will love to try.
1 .
In a pot heat water and bring it to a boil. Add tamarind and cook for 10-15 mins. Let it cool at room temperature.
2 .
Transfer it to a bowl and remove the seeds. Now strain the pulp into another bowl. Add hot water while straining to strain it well. Set aside.
3 .
In a pot heat water and bring it to a boil. Add plum and cook for 10-15 mins. Let it cool at room temperature.
4 .
Transfer it to a bowl and remove the seeds. Now strain the pulp into another bowl. Add hot water while straining to strain it well. Set aside.
5 .
In a bowl add chia seeds, water and soak for 10-15 mins. Set aside.
6 .
In a pot heat water and sugar. Cook until sugar dissolves.
7 .
Add tamarind pulp, plum pulp, black salt and cook for 10-15 mins on low flame. Let it cool at room temperature. Transfer it to an airtight bottle. Can be stored for 2-3 months at room temperature.
8 .
In a glass add water, imli aloo Bukhara sharbat, chia seeds, ice-cubes and mix it well. Your Imli Aloo Bukhara Sharbat is ready. Serve and enjoy.
اجزاء
DIRECTIONS
اگر آپ مزیدار اور
آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔
سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا
سکتی
ہیں۔
آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔
1 .
املی گودا بنانے کے لئے ایک برتن میں پانی گرم کرکے ابال لیں۔اب اس میں املی ڈال کردس سے پندرہ منٹ تک پکائیں۔ اسے کمرے کے درجہ حرارت پر ٹھنڈا ہونے دیں۔
2 .
اب اسے ایک باؤل میں ڈال کر گھٹلی نکال دیں۔پھر گودے کو ایک اورباؤل میں چھان لیں۔ گرم پانی سے چھان کر سائیڈ پر رکھ دیں۔
3 .
آلو بخارا گودا بنانے کے لئے ایک برتن میں پانی گرم کرکے اسے ابال لیں۔اب اس میں آلو بخارا ڈال کر دس سے پندرہ منٹ تک پکائیں۔ اسے کمرے کے درجہ حرارت پر ٹھنڈا ہونے دیں۔
4 .
اب اسے ایک باؤل میں ڈال کر گھٹلی نکال دیں۔پھر گودے کو ایک اورباؤ ل میں چھان لیں۔ گرم پانی سے چھان کر سائیڈ پر رکھ دیں۔
5 .
تخم ملنگا بھگونے کے لئے ایک باؤل میں تخم ملنگا اور پانی ڈال کر دس سے پندرہ منٹ تک بھگو دیں۔
6 .
املی آلو بخارا بنانے کے لئے ایک برتن میں پانی اور چینی گرم کرکے چینی پگھلنے تک پکائیں۔
7 .
اب اس میں املی کا گودا، آلو بخارے کا گودااور کالا نمک ڈال کر ہلکی آنچ پر دس سے پندرہ منٹ تک پکائیں۔ اسے کمرے کے درجہ حرارت پر ٹھنڈا ہونے دیں۔ اسے ہوا بند بوتل میں ڈال کر دو سے تین ماہ رکھ سکتے ہیں۔
8 .
ایک گلاس میں پانی، املی آلو بخارا شربت، تخم ملنگا اور بڑف ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔ املی آلو بخارا شربت تیار ہے۔