Jubilee Mousse Cake
Jubilee Mousse Cake
Research Content
Jubilee Mousse Cake recipe in Urdu & English
If you are a dessert lover or if you have a sweet tooth for chocolate, then brace yourself or you might drool all over yourself. The Jubilee Mousse Cake recipe is a rich, creamy and toothsome dessert recipe that you don’t want to miss at any cost. There are many other delightful desserts on the Sooperchef menu like mango firni, sheer Khurma, Lab-e-Sheerin, gajar ka halwa, shahi tukra, sooji ka halwa, russian salad, coconut halwa and cheese cake but nothing can beat the ultimate creamy taste of the Jubilee Mousse Cake recipe. Mousse is s French word which describes a food which is soft and incorporates air bubbles to give it a fluffy, light and airy texture. Depending on the preparation technique, the mousse can be light and fluffy or thick and rich with heavy cream. A mousse can be sweet or salty. The savory, salty mousse is prepared from meat, cheese, fish or vegetables for main course meals whereas dessert mousses are typically prepared with whipped cream or whipped egg whites, and flavored with coffee, cream, chocolate or fruits etc. If you want to get your hands on the complete recipe of jubilee mousse cake then visit sooperchef.pk where you can find the entire recipe along with a video guide and a detailed preparation method for you to follow.
Ingredients
- 200g Whipped Cream
- 200g Chocolate Chip
- 200ml Milk
- 1-1/2 tbsp Gelatin
- 150g Biscuits
- 100g Butter
- 6 Mitchell’s Jubliee Chocolate
- Mitchell’s Happy Hearts for topping
- Caramel Syrup for topping
- Chocolate Syrup for topping
Method
1- In a zipped bag, add biscuits and crush it well.
2- In a bowl, add crushed biscuit, melted butter and mix it well.
3- In a cake frame, add biscuit and butter mixture and press it slightly.
4- Now keep in the refrigerator for 30 minutes.
5- In a bowl, add chocolate chip and melt it.
6- Now, add milk, gelatin and mix it well.
7- In a bowl, add whipped cream, chocolate and milk mixture and mix it well.
8- Now, cut the Mitchell’s Jubliee Chocolate into small pieces and add in the mixture.
9- Now, add this mixture in the cake frame and refrigerate for 2-3 hours.
10- Now, use Mittchell’s Jubliee Chocolate, Mitchell’s Happy Hearts, Chocolate Syrup, Caramel Syrup as a topping.
Your Yummy jubilee mousse cake now ready to serve.
اجزاء ویپ کریم دو سو گرام چاکلیٹ چپ دو سو گرام دودھ دوسو ملی لیٹر جلا ٹن ڈیڑھ کھانے کے چمچ بسکٹ ڈیرھ سو گرام مکھن ایک سو گرام مچلز جوبلی چاکلیٹ چھ عدد چاکلیٹ سیرپ ٹوپنگ کیرا مل سیرپ ٹوپنگ مچلز ہیپی ہارٹ ٹوپنگ ترکیب ۔ایک پلا سٹک بیگ میں بسکٹ لے کر پیس لیں ۔ ۔اب ایک باؤل میں پسے ہوئے بسکٹ لیں اور اس میں مکھن ڈا ل کر ملالیں ۔ ۔اب سانچے میں تیار کیے ہوئے بسکٹ ڈال کر ہلکا سا دبا کر تیس منٹ تک فریج میں رکھ دیں ۔ ۔اب ایک برتن میں چاکلیٹ چپ لیں اور اسے پگلا لیں ۔ ۔اب اس میں دودھ اور جلا ٹن ڈال کراچھی طرح ملالیں ۔ اب ایک برتن میں ویپ کریم اور تیار کی ہوئی چاکلیٹ ڈال کراچھی طرح ہلا لیں ۔ ۔اب مچلز جوبلی چاکلیٹ کو چھوٹے ٹُکڑوں میں کاٹ کر تیار کیے ہوئے پیسٹ میں ڈ ال دیں ۔ ۔اب تیار کیے ہوئے مکسچرکو پسے ہوئے بسکٹ میں ڈال کر دو سے تین گھنٹے کے لیے فریج میں رکھ دیں ۔ ۔اب اس پر مچلز جوبلی چاکلیٹ اور مچلز ہیپی ہارٹ ڈا ل کر کیریمل سیرپ اور چاکلیٹ سیرپ کو بطور ٹوپنگ استعمال کر لیں ۔ آپکا مزیدارجوبلی موز کیک تیار ہے ۔