Recipes

More

Kashmiri Dum Aloo Recipe

Kashmiri Dum Aloo Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    3

Kashmiri Dum Aloo Recipe – A flavorful and aromatic dish made with baby potatoes, slow-cooked in a rich, spicy yogurt-based gravy. 

 Ingredients

Ingredients for Tomato Puree
Ingredients for Boiled Potatoes
Ingredients for Fried Aloo
Ingredients for Gravy

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a blender add tomato, onion, Kashmiri red chilies, ginger pods, garlic cloves, and water and blend it well into a smooth puree. Set aside.

2 .
In a pot heat water and add potatoes. Boil until 50% done. Strain and set aside.

3 .
In a pan heat oil and add boiled potatoes. Fry until light crispy. Set aside.

4 .
In a pot heat oil and add green cardamom, cumin seeds, cloves, bay leaves and fry for a few seconds.

5 .
Add kashmiri red chili powder and fry for a few seconds.

6 .
Add prepared puree and cook for a minute.

7 .
Add coriander powder, garam masala powder, salt and mix it well.

8 .
Add Nestlé MilkPak Yogurt and mix it well. Add fried potatoes and water. Cover and cook for 10 mins.

9 .
Your Kashmiri Dum Aloo is ready. Serve and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ٹماٹرکی پیوری بنانے کے لئے ایک بلینڈر میں ٹماٹر، پیاز، کشمیری لال مرچ، ادرک کی پھلی، لہسن کے جوئے، اور پانی ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر سمود پیوری بنا لیں۔

2 .
آلو ابالنے کے لئے بنانے کے لئے ایک برتن میں پانی گرم کرکے اس میں آلو ڈال کراسے پچاس فیصدپکنے تک اباللیں اورچھان کر ایک طرف رکھ دیں۔

3 .
فرائیڈ آلو بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں ابلے ہوئے آلو ڈال کر ہلکی کرسپی ہونے تک فرائی کریں۔

4 .
گریویبنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں ہری الائچی، زیرہ، لونگ اورتیز پتے ڈال کر چند سیکنڈ کے لیے بھونیں۔

5 .
پھر اس میں کشمیری لال مرچ پاؤڈر ڈالیں اور چند سیکنڈ کے لیے بھونیں۔

6 .
اب اس میں تیارپیوری ڈال کر ایک منٹ تک مزید پکائیں۔

7 .
پھر اس میں دھنیا پاؤڈر، گرم مصالحہ پاؤڈراورنمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

8 .
اب اس میں نیسلے ملک پیک دہی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں پھر اس میں فرائیڈآلو اور پانی ڈال کر اسے ڈھک کر دس منٹ تک پکائیں۔

9 .
کشمیری دم آلو تیار ہے۔

Recipe Tips