Recipes

More

Keema Pulao Recipe

Keema Pulao Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    4

Indulge in the rich flavors of Homemade Keema Pulao. Discover the secret to perfect Keema Pulao with us and share your feedback.

 Ingredients

Ingredients Keema Pulao

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot heat oil and add cumin seeds, whole black pepper, star anise, green cardamom, cinnamon sticks, black cardamom and cook for a minute.

2 .
Now add beef mince and cook until mince changes color. Add onion and cook for 2-3 mins. Now add ginger garlic paste and give it a good mix. Add coriander powder, red chili flakes, cumin powder, salt and mix it again.

3 .
Add 1 ½ cup of water and cover and cook until mince is fully done. Now add yogurt and cook for 3-4 mins.

4 .
Add potatoes and mix them well. Cover and cook until potatoes are fully done.

5 .
Now add 7 cups of water and bring it to a boil. Add rice and cook until 80% water dries out.

6 .
Now cover and steam over low flame for 10-12 mins.

7 .
Your Keema Pulao is ready. Serve and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
قیمہ پلاؤ بنانے اب ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں زیرہ،صابت کالی مرچ،،بادیان کا پھول ہری الائچی، دار چینی سٹیکس اورکالی الائچی ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

2 .
پھر اس میں گائے کے گوشت کا قیمہ ڈال کر اس کا رنگ بدلنے تک پکائیں اب اس میں پیاز ڈال کر دو سے تین منٹ تک پکائیں پھر اس میں ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اوردھنیا پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر، زیرہ پاؤڈراور نمک ڈال کر دوبارہ مکس کریں۔

3 .
پھر اس میں ڈیڈھکپ پانی ڈال کر ڈھک کرقیمہ پوری طرح پکنے تک پکائیں پھر اس میں دہی ڈال کر تین سے چار منٹ تک پکائیں۔

4 .
اب اس میں آلو ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور ڈھک کرآلو پوری طرح پکنے تک پکائیں۔

5 .
پھر اس میں ساتھ کپ پانی ڈال کر ابال لیں اور چاول ڈال کر اسی فیصد پانی خشک ہونے تک پکائیں۔

6 .
. اب اسے ڈھک کر ہلکی آنچ پر دس سے بارہ منٹ تک دم دیں۔

7 .
قیمہ پلاؤ تیار ہے۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
19 Sep 2024 06:34 AM
I am very glad to find your website. Thank you Read More