Lobia Keema Recipe combines the delicious flavors of minced meat with tender black-eyed peas, creating a hearty and nutritious dish. Enjoy this keema and lobia dish with naan, roti, or rice for a comforting and protein-packed meal that everyone will love
Ingredients
Ingredients for Boiled Lobia
Ingredients for Lobia Keema
DIRECTIONS
If you are looking for some delicious recipes which
are
easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes
with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and
tested recipes which every foodie will love to try.
1 .
In a pot heat water and white beans. Boil until 90% done. Strain and set aside.
2 .
In a pot, heat oil and add onion. Cook until translucent.
3 .
Add keema and cook until it changes color. Add ginger garlic paste and cook for 1-2 mins.
4 .
Add tomato puree coriander powder, cumin powder, red chili powder, turmeric powder, salt and cook for 5-10 mins.
5 .
Add Nestlé MilkPak Yogurt and cook until oil separates. Add white beans and mix it well. Now add hot water and cover and cook until keema is fully done.
6 .
Your Lobia Keema is ready. Dish it out and garnish it with green coriander.
اجزاء
DIRECTIONS
اگر آپ مزیدار اور
آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔
سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا
سکتی
ہیں۔
آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔
1 .
لوبیاابلانے کے لئے ایک برتن میں پانی اور سفید پھلیاں گرم کرکے نوئے فیصدپکنے تک ابال کرچھان لیں۔
2 .
لوبیا قیمہ بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر اس کا رنگ ہلکہ ہونے تک پکائیں۔
3 .
پھر اس میں قیمہ ڈال کر اس کا رنگ نہ بدلنے تک پکائیں پھر اس میں ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کرایک سے دہ منٹ تک پکائیں۔
4 .
اب اس میں ٹماٹرکی پیوری دھنیا پاؤڈر، زیرہ پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈراورنمک ڈال کر پانچ سے دس منٹ تک پکائیں۔
5 .
پھر اس میں نیسلے ملک پیک دہی ڈال کرتیل الگ ہونے تک پکائیں پھر اس میں سفیدلوبیا ڈال کر اچھی طرح مکس کریں پھر اس میں گرم پانی ڈال کر ڈھکدیں اور قیمہ پوری طرح پکنے تک پکائیں۔