Dive into sweetness with our Moong Dal Halwa recipe – a delightful treat for your taste buds! Experience the ultimate sweetness with our Moong Dal Halwa and share your feedback in comments.
Ingredients
Ingredients Moong Daal Halwa
DIRECTIONS
If you are looking for some delicious recipes which
are
easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes
with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and
tested recipes which every foodie will love to try.
1 .
In a grinder add yellow lentil and grind it well.
2 .
In a deep pan heat desi ghee and add ground lentil. Cook for 3-4 mins.
3 .
Add milk and cook for 10-15 mins or until thickens.
4 .
Add sugar, yellow food color, cardamom powder and cook until halwa starts separating from the pan.
5 .
Now garnish it with chopped nuts and silver paper. Your Mung Daal Halwa is ready. Serve and enjoy.
اجزاء
DIRECTIONS
اگر آپ مزیدار اور
آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔
سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا
سکتی
ہیں۔
آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔
1 .
اب ایک گرائنڈر میں پیلی دال ڈال کر اچھی طرح پیس لیں۔
2 .
پھرایک گہرے پین میں دیسی گھی گرم کرکے اس میں پسی ہوئی دال ڈال کر تین سے چارمنٹ تک پکائیں۔
3 .
اب اس میں دودھ ڈال کردس سے پندرہ منٹ یا گاڑھا ہونے تک پکائیں۔
4 .
پھر چینی، پیلا فوڈ کلراورالائچی پاؤڈکر حلوہ پین سے الگ ہو جانے تک بھونیں۔
5 .
اب اسے میں کشمش،پستے اور بادام ڈال کرچاندی کا ورق سے گارنش کریں۔ مونگ دال کا حلوہ تیار ہے۔