Craving that restaurant-style Mutton White Karahi? Look no further! This easy-to-follow recipe delivers a burst of flavor with tender mutton pieces cooked in a symphony of spices, onions, and tomatoes. Perfect for a weeknight meal or a weekend gathering, impress your family and friends with this authentic Pakistani dish.
Ingredients
Ingredients for Boiled Mutton
Ingredients for Mutton Karahi
DIRECTIONS
If you are looking for some delicious recipes which
are
easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes
with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and
tested recipes which every foodie will love to try.
1 .
In a pot heat mutton, ginger garlic paste, salt, water and bring it to a boil. Cover and boil the mutton until 90% done.
2 .
Now separate the mutton from the leftover stock and reserve them for later use. Set aside.
3 .
In a pot heat oil and add ginger garlic. Cook for a minute. add cumin seeds and mix them well.Now add onion paste and cook for 2-3 mins.
4 .
Now add boiled mutton and cook for 3-4 mins.
5 .
Add leftover mutton stock, crushed black pepper, salt, white pepper powder. Mix it well and cover and cook for 5-10 mins.
6 .
Add yogurt and cook until oil separates. Add cream and mix it well.
7 .
Dish it out garnish it with green coriander and ginger. Your White Mutton Karahi is ready. Serve and enjoy.
اجزاء
DIRECTIONS
اگر آپ مزیدار اور
آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔
سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا
سکتی
ہیں۔
آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔
1 .
مٹن ابالنے کے لئے ایک برتن میں مٹن، ادرک لہسن کا پیسٹ، نمکاورپانی ڈال کرنوئے فیصد پکنے تک مٹن کو ڈھانپ کر ابال لیں۔
2 .
اب بچ جانے والے سٹاک سے مٹن کو الگ کریں اور اس کوبعد میں استعمال کے لیے محفوظ کر لیں۔
3 .
مٹنکڑاہی بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں ادرک لہسن ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں پھر اس میں زیرہ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں پھر پیاز کا پیسٹ ڈال کردو سے تین منٹ تک پکائیں۔
4 .
اب اس میں ابلا ہوا مٹن ڈال کر تین سے چارمنٹ تک پکائیں۔
5 .
پھر بچا ہوا مٹن سٹاک، پسی ہوئی کالی مرچ، نمک اورسفید مرچ پاؤڈرڈال کراسے اچھی طرح مکس کریں اور ڈھانپ کر پانچ سے دس منٹ تک پکائیں۔
6 .
اب اس میں دہی ڈال کرکھانے کا تیل الگ ہونے تک پکائیں پھر اس مین کریم ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔
7 .
وائٹ مٹن کڑاہی تیار ہے۔ہرا دھنیا اور ادرک سے گارنش کریں۔