Discover the authentic way to prepare Rabri Doodh, a sweet milk dessert. Learn how to make the perfect Rabri Doodh at home with this easy-to-follow recipe and share your feedback.
Ingredients
Ingredients for Soaked Chia Seeds
Ingredients for Sabudana Preparation
Ingredients for Assembling
DIRECTIONS
If you are looking for some delicious recipes which
are
easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes
with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and
tested recipes which every foodie will love to try.
1 .
In a glass, mix water and tukhmalanga well and soak it for 10 to 15 mins.
2 .
In a saucepan add water, bring it to a boil then add sabudana and boil it until it gets translucent and soft. strain it.
3 .
In a pot add sugar and cook it until it melts. Now add milk and cook for 2 to 3 minutes while continuously stirring.
4 .
Now add cardamom powder and slurry and cook until it gets slightly thick.then add soaked tukhamalanga and sabudana and cook for a minute.
5 .
In a glass and ice cubes, prepared milk and almonds.
6 .
Rabri Doodh is ready.
اجزاء
DIRECTIONS
اگر آپ مزیدار اور
آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔
سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا
سکتی
ہیں۔
آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔
1 .
تخم ملنگا بھیگونے کے لئے ایک گلاس میں پانی اور تخم ملنگا ڈال کو اچھی طرح مکس کریں اور اسے دس سے پندرہ منٹ تک بھگو دیں۔
2 .
سابو دانہ بنانے کے لئی ایک سوس پین میں پانی ڈال کر اسے ابالیں پھراس میں سابو دانہ ڈال کراس کا رنگ ہلکہ اور اسے نرم ہونے تک پکائیں.
3 .
ربڑی دودھ بنانے کے لئے ایک برتن میں چینی ڈالیں کر اسے میلٹ ہونے تک پکائیں پھراس میں دودھ ڈال کر مسلسل چمچ ہلاتے ہوئے دو سے تین منٹ تک پکائیں۔
4 .
اب اس میں الائچی پاؤڈر اورسلری ڈال کر ہلکہ سا گاڑھا ہونے تک پکائیں پھرامیں بھیگویا ہوا تخم ملنگا سابو دانہ ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔
5 .
اسیمبلنگ کے لئے ایک گلاس اور آئس کیوبز، تیار دودھ اور بادام ڈالیں۔