Get ready to indulge in sweetness with our mouthwatering Strawberry Shortcake recipe. Treat yourself to a slice of summer with our irresistible Strawberry Shortcake and share your feedback.
Ingredients
Ingredients for Sponge
Ingredients for Strawberry Sauce
Ingredients for Assembling
DIRECTIONS
If you are looking for some delicious recipes which
are
easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes
with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and
tested recipes which every foodie will love to try.
1 .
In a bowl add eggs, caster sugar, vanilla essence and beat until it gets pale.
2 .
In a separate bowl add flour, baking powder and mix it well.
3 .
Add this flour mixture into the egg mixture gradually and fold it well until no lumps remain.
4 .
Transfer this batter into 4 small cake pans equally and bake them in a preheated oven at 160 degrees for 25-30 mins.
5 .
Take them out of the oven, let them cool at room temperature and remove the cakes from the cake pan. Set aside.
6 .
In a pan heat water, caster sugar and strawberries. Cook until strawberries get soft.
7 .
Now blend the strawberries with the hand mixer. Cook until strawberry sauce thickens. Set aside.
8 .
In a bowl add NESTLÉ MILKPAK Dairy Whipping Cream and beat until fluffy and stiff peaks form.
Note: Chill the cream overnight in the fridge and whip it with an electric beater.
Note: Do not put in freezer to chill, cream won’t whip once it gets gold temperature shock.
9 .
Take the sponge and remove the uneven top. Cut the cake into 3 discs.Take one disc and drizzle sugar syrup on it. Spread whipped cream and drizzle strawberry sauce on it.Place another disc on top and layers of whipped cream, strawberry sauce and strawberry slices. Repeat this step 2 times.
10 .
Strawberry Shortcake is ready.
اجزاء
DIRECTIONS
اگر آپ مزیدار اور
آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔
سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا
سکتی
ہیں۔
آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔
1 .
سپنج بنانے کے لئے ایک باؤل میں انڈے، کیسٹر شوگراورونیلا ایسنس ڈال کراسے ہلکہ پیلا ہونے تک پھنٹیں۔
2 .
اب ایک الگ باؤل میں میدہ اور بیکنگ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
3 .
پھر اس میدے کے مکسچر کو انڈے کے مکسچر میں آہستہ آہستہ ڈال کر اچھی طرح سے فولڈ کریں کہ اس کی گھٹلیاں ختم ہو جائے۔
4 .
اب اس بیٹر کو چار چھوٹے کیک پین میں ڈال کر پہلے سے گرم اوون میں ایک سو ساتھ ڈگری پر پچیس سے تیس منٹ تک بیک کریں۔
5 .
پھرانہیں اوون سے باہر نکال کر کمرے کے درجہ حرارت پر ٹھنڈا ہونے دیں اور کیک پین سے کیک نکال دیں۔
6 .
سٹرابیری سوس بنانے کے لئیایک پین میں پانی، کیسٹر شوگر اور سٹرابیری ڈال کرسٹرابیری نرم ہونے تک پکائیں.
7 .
اب سٹرابیری کو بلینڈ کرکے سٹرابیری سوس کو گاڑھا ہونے تک پکائیں۔
8 .
اسیمبلگ کے لئے ایک باؤل میں نیسلے ملک پیک ڈیری وہپنگ کریم ڈال کر اچھے سے وہپڈ کر لیں۔
نوٹ: کریم کو رات بھر فریج میں ٹھنڈا کریں اور اسے الیکٹرک بیٹر سے بیٹ کرددلیں۔
نوٹ: ٹھنڈا ہونے کے لیے فریزر میں نہ ڈالیں ورنہ یہ وہپڈ نہیں ہوگی۔
9 .
ابسپنج کو اوپر سے برابر کرلیں اور کیک کو تین ڈسکس میں کاٹ لیں۔پھرایک ڈسک پر شوگر سیرپ ڈال کراس پر وہپڈ کریم اور سٹرابیری سوس پھیلائیں۔اب اوپر ایک اور ڈسک رکھیں اور وہپڈ کریم، سٹرابیری سوس اور سٹرابیری سلائسس رکھیں۔ اس کو دوبار دہرائیں۔