Recipes

More

×

Street Style Chicken Steak Recipe

Street Style Chicken Steak Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    2

Enjoy the ultimate Street Style Chicken Steak Platter this Ramzan, packed with flavor and perfect for your Iftar table. Make your Ramzan special with this juicy and tender Street Style Chicken Steak Platter everyone will love. 

 Ingredients

Ingredients for Chicken Steak
Ingredients for Crispy Chicken
Ingredients for Mexican Sauce
Ingredients for Mustard Sauce
Ingredients for Assembling

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add chicken fillets, chili sauce, black pepper powder, soy sauce, salt, garlic powder and coat it well. Let it rest for 15-20 mins.

2 .
Now on a grill pan heat oil and place marinated chicken. Grill each side for 2-3 mins. Set aside.

3 .
In a bowl add chicken thigh pieces, chili sauce, black pepper powder, salt, red chili powder, mustard paste and mix it well. Let it rest for 15-20 mins.

4 .
Now coat the marinated chicken pieces in flour, dip in chilled water for 2 seconds and then coat again in flour.

5 .
Deep fry it until crispy and fully done. Set aside.

6 .
In a pan, heat oil and add garlic. Cook for 30 seconds. Add ketchup and cook for 1-2 mins.

7 .
Add hot sauce, soy sauce, black pepper powder, salt and cook for 1-2 mins. Add hot water and cook for 1-2 mins. Set aside.

8 .
In a bowl add hot sauce, mustard paste and mix it well. Set aside.

9 .
On a preheated sizzler, brush butter and then place chicken steak, fries, crispy chicken on it.

10 .
Drizzle mexican sauce, mayonnaise and mustard sauce on top.

11 .
Your Street Style Chicken Steak is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن سٹیک بنانے کے لئے ایک باول میں چکن فلے، چلی سوس، کالی مرچ پاؤڈر، سویا سوس، نمک، لہسن پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح کوٹ کر کر پندرہ سے بیس منٹ تک چھوڑدیں۔

2 .
اب ایک گرل پین پر کھانے کاتیل گرم کرکے میرینیٹ کئیچکن کو رکھیں ارودونوں سائیڈ کودو سے تین منٹ تک گرل کریں۔

3 .
کرسپی چکن بنانے کے لئے ایک باؤل میں چکن تھائے پیس، چلی سوس، کالی مرچ پاؤڈر، نمک، لال مرچ پاؤڈر، مسٹرڈ پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور پندرہ سے بیس منٹ تک چھوڑدیں۔

4 .
اب میرینیٹ کئے چکن پیس کو میدہ میں کوٹ کرکے ٹھنڈے پانی میں دوسیکنڈ تک ڈبوکے پھرمیدہ میں دوبارہ کوٹ کریں۔

5 .
پھراس کو ڈیپ فرائی کریں اور کرسپی ہونے یاں پوری طرح سے پکنے تک پکائیں۔

6 .
میکسیکن سوس بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے لہسن ڈال کر تیس سیکنڈ تک پکائیں اور اس میں کیچپ ڈال کر ایک سے دومنٹ تک پکائیں۔

7 .
اب اس میں ہاٹ سوس، سویا سوس، کالی مرچ پاؤڈراورنمک ڈال کرایک سے دومنٹ تک پکائیں پھر اس میں گرم پانی ڈال کرمزید ایک سے دومنٹ تک پکائیں۔

8 .
مسٹرڈ پیسٹ بنانے کے لئے ایک باؤل میں ہاٹ سوس،اور سرسوں کا پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

9 .
اسیمبلنگ کے لئے پہلے سے گرم سیزلر پر مکھن برش کرکے اس پر چکن سٹیک، فرائز، کرسپی چکن رکھیں۔

10 .
اب اس کے اوپر میکسیکن سوس ص، مایونیز اورمسٹرڈ سوس ڈالیں۔

11 .
چکن سٹیک پلیٹرتیار ہے۔

Recipe Tips