Recipes

More

Thin Crust Chicken Tikka Pizza Recipe

Thin Crust Chicken Tikka Pizza Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    3

Thin Crust Chicken Tikka Pizza Recipe is the perfect fusion of pakistani spices and Italian flair! Whether you’re a fan of homemade pizza or looking for a unique twist on traditional chicken tikka, this recipe is sure to impress. 

 Ingredients

Ingredients for Dough
Ingredients for Chicken Tikka
Ingredients for Pizza

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, yeast, sugar, salt, water and knead a smooth dough. Cover it with cling film and let it rest at warm place until it doubles in size.

2 .
In a bowl add chicken, lemon juice, ginger garlic paste, yogurt, tikka masala, red chili powder and mix it well.

3 .
In a pan heat oil and add marinated chicken and cook until chicken is fully done. Now turn off the flame and place a heated coal in an aluminum cup in the center of the pan.

4 .
Drizzle oil on it and cover the pan. Let the chicken smoke for 1-2 mins. Set aside.

5 .
Take the prepared dough and divide it into 3 parts. Take one part and make a dough ball.

6 .
Flatten it with a rolling pin. Place it on the pizza pan. Prick the holes with the fork.

7 .
Spread pizza sauce on it and add layers of cheddar and mozzarella cheese, prepared chicken, onion, capsicum, olives and lastly sprinkle oregano and red chili flakes on top.

8 .
Bake it in a preheated oven at 160 degrees for 20-25 mins.

9 .
Your Thin Crust Pizza is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ڈو بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، خمیر، چینی، نمک اور پانی ڈال کر نرم ڈوگوندھ لیں پھر اسے کلنگ فلم سے ڈھانپیں کر گرم جگہ پرسائز دوگنا ہونے تک رکھ دیں۔

2 .
چکن تکہ مصالحہ بنانے کے لئے ایک باؤل میں چکن، لیموں کا رس، ادرک لہسن کا پیسٹ، دہی، تکہ مصالحہ اور لال مرچ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

3 .
پھرایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں میرینیٹ کیاچکن ڈال کر پکائیں پھر چولہہ بند کر کے ایک ایلومینیم کپ میں گرم کوئلہ رکھیں۔

4 .
اب اس پرکھانے کا تیل ڈال کرپین کو ڈھانپ دیں اور چکن کوایک سے دومنٹ تک پکنے دیں۔

5 .
پتلی کرسٹ والا پیزا بنانے کے لئے تیارڈو کو تین حصوں میں تقسیم کریں پھرایک حصہ کی گیند بنائیں۔

6 .
اب اسے رولنگ پن سے چپٹا کرکے اسے پیزا پین پر رکھیں اور کانٹے سے اس میں سوراخ کریں۔

7 .
پھر اس پر پیزا سوس پھیلائیں اور اس پر چیڈر اور موزریلا چیز ڈال کر تیار چکن، پیاز، شملہ مرچ، زیتون اور آخر میں اوپر اورکُٹی لال مرچیں چھڑک دیں۔

8 .
اب اسے پہلے سے گرم اوون میں ایک سو ساٹھ ڈگری پربیس سے پچیس منٹ تک بیک کریں۔

9 .
پتلی کرسٹ وال پیزا تیار ہے۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:2
24 Sep 2024 07:47 AM
I am very glad to find your website. Thank you Read More
14 Oct 2024 05:18 AM
This is good for every one
https://abc.com
Read More