Talbina recipe is a nourishing barley porridge packed with health benefits. In this video, you’ll discover how to prepare this traditional remedy that has been cherished for centuries. Learn how to make barley talbina and experience its calming and health-boosting effects.
Ingredients
Ingredients for Roasted Barley
Ingredients for Talbina
DIRECTIONS
If you are looking for some delicious recipes which
are
easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes
with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and
tested recipes which every foodie will love to try.
1 .
In a pot add barley and cardamom powder. Roast it for 10-15 mins.
2 .
Now grind it in the grinder. Transfer it to a bowl and it can be stored for up to 1 month. Set aside.
3 .
In a pot heat milk and add roasted barley. Cook for 10-15 mins.
4 .
Add honey, pistachios and cook until it thickens.
5 .
Now dish it out and garnish it with almonds, pistachios and dates. Your Talbina is ready. Set aside.
اجزاء
DIRECTIONS
اگر آپ مزیدار اور
آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔
سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا
سکتی
ہیں۔
آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔
1 .
جو کو بھوننے کے لئے ایک برتن میں جو اور الائچی پاؤڈر ڈال کر دس سے پندرہ منٹ تک بھونیں۔
2 .
اب اسے گرائنڈر میں پیس کر ایک باؤلم میں ڈالیں
نوٹ: اسے آپ ایک ماہ تک محفوظ کر سکتے ہیں۔
3 .
تلبینہ بنانے کے لئے ایک برتن میں دودھ گرم کرکے اس میں بھنے ہوئے جو ڈال کردس سے پندرہ منٹ تک پکائیں۔
4 .
پھر اس میں شہداورپستے ڈال کر گاڑھا ہونے تک پکائیں
5 .
تلبینہ تیار ہے۔ اسے بادام، پستے اور کھجور سے گارنش کریں۔