Recipes

More

Aromatic and Flavorful White Chicken Korma Recipe

Aromatic and Flavorful White Chicken Korma Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    3

Warm your dinner table with this creamy white Chicken Korma Recipe. It's easy and so delicious! Try this today and let us know in comments.

 Ingredients

Ingredients for Onion Paste:
Ingredients for Almond Cashew Nut Paste:
Ingredients for Chicken Marination:
Ingredients for White Korma:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pan heat oil and add onion, garlic, ginger and cook until onion gets soft.

2 .
Transfer it to a blender and add green chilies. Blend until a smooth paste has formed. Your onion paste is ready. Set aside.

3 .
In a blender add almonds, cashew nuts, water and blend it well into a smooth paste. Your Almond Cashew Nut Paste is ready.

4 .
In a bowl add chicken, NESTLÉ MILKPAK Yogurt, lemon juice, salt and mix it well. Marinate the chicken for 15-20 mins. Set aside.

5 .
In a pot heat oil and add cumin seeds. Sizzle for a few seconds. Add green cardamoms, black peppercorns, cloves and sizzle for another min.

6 .
Add onion paste and cook for 2-3 mins. Add chicken and cook until chicken changes color. Cover and cook for 10-15 mins.

7 .
Now add salt, white pepper powder, black pepper powder and cook for 4-5 mins. Add almond cashew nut paste and cook for 2-3 mins or until chicken is fully done.

8 .
Dish it out and garnish with green chilies, ginger and serve. Your White Korma is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
پیاز پیسٹ بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز، لہسن اور ادرک ڈال کر پیاز نرم ہونے تک پکائیں۔

2 .
اب اسے بلینڈر میں ڈال کر اس میں ہری مرچیں ڈال کر اچھی طرح پیسٹ بن جانے تک بلینڈ کر لیں۔ پیاز کا پیسٹ تیار ہے۔

3 .
بادام کاجوپیسٹ بنانے کے لئے ایک بلینڈر میں بادام، کاجو اور پانی ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر کے پیسٹ بنا لیں۔ بادام کاجو کا پیسٹ تیار ہے۔

4 .
چکن میرینیشن بنانے کے لئے ایک باؤل میں چکن، نیسلے ملک پیک دہی، لیموں کا رس اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے چکن پندرہ سے بیس منٹ کے لیے میرینیٹ کریں۔

5 .
وائٹ قورمہ بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں زیرہ ڈال کر چند سیکنڈ کے لیے سزل کریں۔اب اس میں ہری الائچی، کالی مرچ اور لونگ ڈال کر مزید ایک منٹ تک پکائیں۔

6 .
اب اس میں پیازپیسٹ ڈال کر دو سے تین منٹ تک پکائیں۔پھر اس میں چکن ڈال کر چکن کا رنگ تبدیل ہونے تک پکائیں۔اب ڈھکن سے ڈھک کر دس سے پندرہ منٹ پکائیں۔

7 .
پھر اس میں نمک، سفید مرچ پاؤڈر اورکالی مرچ پاؤڈر ڈال کر چار سے پانچ منٹ تک پکائیں۔اب اس میں بادام کاجو پیسٹ ڈال کر دو سے تین منٹ تک پکائیں۔

8 .
اب قورمہ میں ایک ڈِش میں نکال کر اس پر ہری مرچ اور ادرک سے گارنش کرکے سرو کریں۔ وائٹ چکن قورمہ تیار ہے۔

Recipe Tips