Recipes

More

Chicken Dahi Wala Recipe

Chicken Dahi Wala Recipe

Chicken Dahi Wala Recipe by SuperChef.pk

Chicken Dahi Wala is an old and classic Punjabi dish which is called in English as yogurt chicken.  It is commonly offered as a main element. A spicy chicken dish, unlike the other dishes which contains yogurt as the main base. Now you can download  Chicken Dahi Wala Recipe in Urdu & English only by SuperChef.

Ingredients of Chicken Dahi Wala

  • Chicken 500g
  • Salt as per taste
  • Lemon Juice 1 tbsp
  • Ginger & Garlic Paste 2 tbsp
  • Yogurt 1 cup
  • Cumin Powder 1 tsp
  • Coriander Powder 1 tsp
  • Onion 1 piece
  • Green Chili 5 piece
  • Cumin 1 tbsp
  • Water 2 Glasses
  • Milk ½ cup
  • Cooking Oil ½ cup

Cooking Method for Chicken Dahi Wala

In a pot, add and mix chicken, salt, lemon juice, ginger & garlic paste and yogurt.
In another pot, add onion, green chili, cumin and boil it.
After boiling, put into a grinder and add milk, yogurt and grind it. White mixture is ready.
In another cooking pot and cooking oil, ginger & garlic paste, marinated chicken and sauté it. Now add cumin powder, coriander powder, grind white mixture and cook for 2-3 minutes.
After this add water and steam 8-10 minutes on low flame.
After steam cook for 3-4 minutes. Your tasty Chicken Dahi Wala is ready to serve.

اجزاء

  • چکن 500گرام
  • نمک حسبِ ذائقہ
  • لیمن جوس ایک کھانے کا چمچ
  • ادرک لہسن کا پیسٹ دو کھانے کے چمچ
  • دہی ایک کپ
  • زیرہ پاؤڈر ایک چائے کا چمچ
  • دھنیا پاؤڈر ایک چائے کا چمچ
  • پیاز ایک عدد
  • ہری مرچ پانچ عدد
  • ثابت زیرہ ایک کھانے کا چمچ
  • پانی دو گلاس
  • دودھ آدھا کپ
  • کھانے کا تیل آدھا کپ
ترکیب ایک برتن میں چکن لیں اس میں نمک، لیمن جوس،ادرک لہسن کا پیسٹ اوردہی ڈال کر مکس کر لیں ۔اب پیاز،ہری مرچ اور زیرہ اُبال کراس کو آدھا کپ دودھ اور آدھا کپ دہی میں ملا کر گرائینڈ کر لیں ۔اب ایک برتن میں کھانے کا تیل ڈال کر اس میں ادرک لہسن کا پیسٹ اور تیار شدہ چکن ڈال کر ہلا لیں ۔اب اس میں زیرہ پاؤڈر ،دھنیا پاؤڈر اور تیار شدہ پیسٹ اس میں ڈال کر دو سے تین منٹ تک پکا لیں اورپانی ڈال کر آٹھ سے دس منٹ ہلکی آنچ پر دم دینے کے بعد تین سے چار منٹ بُھونائی کر لیں ۔آپکا مزیدار چکن دہی والا تیار ہے ۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
03 Feb 2022 08:04 PM
I am very glad to find your website. Thank you Read More