Elaichi Ka Sharbat Recipe
Elaichi Ka Sharbat Recipe
Research Content
Try out this refreshing Elaichi Ka Sharbat Recipe to over come this heat. Make and store this Ramadan Special Recipe. This Elaichi Ka Sharbat Recipe will beat frequent thirst and is also good for digestive system. Try out this Ramadan Special Recipe and share your experience with us.
Ingredients:
30g Green cardamom
1-liter Water
1kg Sugar
5g Citric acid
1/2 tsp Green food color
Cardamom essence as required
1g Sodium benzoate
Directions:
First grind cardamom seeds and boil them in water for 5 minutes.
Now, strain it with Muslin cloth.
Add sugar and citric acid and cook it well.
Add food color, cardamom essence, sodium benzoate and mix it.
Store lukewarm into bottle.
Instructions:
Use grind cardamom seeds and waste the skin.
Don’t cook the mixture for so long.
Cook the mixture while covered.
Keep the bottles in a cool place.
اجزاء:
سبز الائچی 30گرام
پانی 1لیٹر
چینی 1کلو
سٹرک ایسڈ 5گرام
سبز فوڈ کلر آدھا چائے کا چمچ
الائچی ایسنز حسبِ ضرورت
سوڈیم بینزو ویٹ 1گرام
الائچی گرینڈ ترکیب:
ایک گرینڈر میں الائچی ڈال کر اچھی طرح گرینڈ کر لیں۔
اب ایک باؤل میں پانی اور گرینڈ کی ہوئی الائچی ڈال کر ڈھکن سے ڈھانپ کر پانچ منٹ کے لئے ابلنے دیں۔
پھر ایک باؤل پر ململ کا کپڑا رکھ کر لیکوڈ چھان لیں۔
اب ایک میں تیار کیا ہوا لیکوڈ، چینی، سبز رنگ، سوڈیم بینزو ویٹ اور الائچی ایسنز ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور ٹھنڈا ہونے دیں۔
الائچی کا شربت تیار ہے۔