Recipes

More

Kaleji Shashlik Recipe

Kaleji Shashlik Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    35
  • SERVING
    3

This juicy Kaleji Shashlik is a must try this Eid. Begin your day by making this yummilicious Kaleji Shashlik and share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
On a cutting board cut the kaleji into cubes and add them in a bowl. Now add salt, vinegar, ginger garlic paste, water and let it rest for 30 mins.

2 .
Ina bowl add soy sauce, black pepper powder, soaked kaleji, red chili flakes, mustard paste, ketchup, hot sauce, salt and mix well. Marinate for 20-25 mins.

3 .
On a pan heat oil and add ketchup, black pepper powder, red chili flakes, salt, hot sauce, Worcestershire sauce and cook for 1-2 minutes. Now add water and cook for 3-4 mins or until thick in consistency. Your sauce is ready.

4 .
Take the marinated kaleji, onion, capsicum, tomatoes and put them on wooden skewers.

5 .
Heat oil on a grill pan and place the prepared stick, cook on low medium flame from all sides for 5-6 minutes or until fully cooked.

6 .
Serve hot with shashlik sauce.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
کلیجی بھگونے کے لئے ایک کٹنگ بورڈ پر بیف کلیجی کو ٹکڑوں میں کاٹ لیں۔اب ایک باؤ ل میں کلیجی، نمک، سرکہ، ادرک لہسن پیسٹ اور پانی ڈا ل کر تیس منٹ رکھ دیں۔

2 .
کلیجی میرینیشن بنانے کے لئے ایک باؤل میں سویا سوس، کالی مرچ پاؤڈر، بھگوئی ہوئی کلیجی، کٹی لال مرچیں، مسٹرڈ پیسٹ، کیچپ، ہاٹ سوس اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں اور بیس سے پچیس منٹ میرینیٹ ہونے کے لئے رکھ دیں۔

3 .
شاشلک سوس بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں کیچپ، کالی مرچ پاؤڈر، کٹی لال مرچیں، نمک، ہاٹ سوس اور ووسٹر شائر سوس ڈال کر ایک سے دو منٹ پکائیں۔اب اس میں پانی ڈال کر تین سے چار منٹ پکائیں، سوس تیار ہے۔

4 .
اسمبلنگ کے لئے لکڑی کی سیخوں پر میرینیٹ کی ہوئی کلیجی، پیاز،ٹماٹر اور شملا مرچ لگا ئیں۔

5 .
اب ایک گرِل پین پر کھانے کا تیل گرم کرکے تیار کی سیخیں ہلکی آنچ پر پانچ سے چھ منٹ یا اچھی طرح پکنے تک پکائیں۔

6 .
شاشلک سوس کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
03 Feb 2022 08:04 PM
I am very glad to find your website. Thank you Read More