Recipes

More

Keema Vegetable Pulao Recipe

Keema Vegetable Pulao Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    60
  • SERVING
    4

Keema Vegetable Pulao is one nutritious and healthy meal idea perfect for Bakra Eid. Serve your family with this delectable recipe and do not forget to share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pan heat oil and add cumin seeds, garam masala and stir fry for a minutes. Add onion and cook until starts to turn brown.

2 .
Add mince and cook until it changes color. Add ginger garlic paste and mix well. Add tomatoes and cook until tomatoes get soft.

3 .
Now add red chili powder, salt, cumin powder, coriander powder, turmeric powder, garam masala powder and cook for 2-3 minutes. Add 1 cup water and cover and cook until mince is fully done.

4 .
Take off lid and add yogurt, cook for 3-4 minutes. Add pea, potatoes, carrots, capsicum, potatoes and cook for 2-3 minutes. Add 1 cup water and cover and cook until vegetables are fully done.

5 .
Now add 5 cups of water and rice. Cook until 80% water has been absorbed.

6 .
Now cover and steam for 10-12 minutes. Take off lid. Your Keema Vegetable Pulao is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں زیرہ اور گرم مصالحہ ڈال کر ایک منٹ تک بھون لیں۔ اب اس میں پیاز ڈال کربراؤن ہونے تک پکائیں۔

2 .
اب اس میں قیمہ ڈال کررنگ تبدیل ہونے تک پکائیں۔پھر اس میں ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔اب اس میں ٹماٹرڈال کر ٹماٹر نرم ہونے تک پکائیں۔

3 .
پھر اس میں لال مرچ پاؤڈر، نمک، زیرہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، گرم مصالحہ پاؤڈر ڈال کردو سے تین منٹ تک پکائیں۔ اب اس میں ایک کپ پانی ڈال کر ڈھکن سے ڈھک کر قیمہ اچھی طرح پکنے تک پکائیں۔

4 .
اب ڈھکن اتار کر اس میں دہی ڈال کر تین سے چار منٹ تک پکائیں۔ پھر اس میں مٹر، آلو، گاجر،شملہ مرچ اورآلو ڈال کردو سے تین منٹ تک پکائیں۔ اب اس میں ایک کپ پانی ڈال کر ڈھکن سے ڈھک کر سبزیاں اچھی طرح پکنے تک پکائیں۔

5 .
پھر اس میں پانچ کپ پانی اور چاول ڈال کر اسی فیصد پانی خشک ہونے تک پکائیں۔

6 .
اب ڈھکن سے ڈھک کر دس سے بارہ منٹ کے لئے دم پر رکھ دیں۔قیمہ ویجیٹیبل پلاؤ تیار ہے۔

Recipe Tips