Recipes

More

Malai Boti Handi With Gravy Recipe

Malai Boti Handi With Gravy Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    3

Research Content

Malai Boti Handi with gravy is a delicious combo to try. This weekend, try this easy to make Malai Boti Handi with gravy recipe and treat your family. Do share your feedback with us.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add chicken, white pepper, ginger garlic paste, cream, cumin powder, salt, green chilies, yogurt and lemon juice. Mix well and marinate for 2 to 3 hours at least.

2 .
Take steel skewers and thread chicken pieces on them.

3 .
Heat coals and BBQ them until fully cooked. Set aside.

4 .
In a blender add poppy seeds and cashew nuts. Blend well until you get a fine paste. Set aside.

5 .
In a pan heat oil, add chopped onion and cook until translucent. Then add ginger garlic paste and cook for 3 to 4 minutes. Add cashew paste, black pepper, white pepper, salt, green chilies, cumin powder and cook for 3 minutes.

6 .
Now add yogurt and cook until oil separates. Then add milk and cook for 5 to 6 minutes. Add cream, cooked malai boti and cook for 3 to 4 minutes. Lastly add fenugreek leaves and mix.

7 .
Your tasty Malai Boti Handi is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں چکن، سفید مرچ، ادرک لہسن پیسٹ، کریم، ذیرہ پاؤڈر، نمک، سبز مرچیں، دہی اور لیموں کا رس ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کریں اور دو سے تین گھنٹے میرینیٹ کر لیں۔

2 .
اب سٹیل کی سیخیں لے کر اس پر چکن لگائیں۔

3 .
اور کوئلے گرم کرکے ان کو اچھی طرح کوئلوں پر پکا لیں۔

4 .
ایک بلینڈر میں خشخاش اور کاجو ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کرلیں۔

5 .
ایک پین میں کھانے کا تیل گر م کرکے اس میں پیاز ڈال کر تھوڑا سا پکا لیں۔اب اس میں ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر تین سے چار منٹ پکائیں۔پھر اس میں تیار کی ہوئیء کاجو پیسٹ، کالی مرچ، سفید مرچ، نمک، سبز مرچیں اور ذیرہ پاؤڈر ڈال کر تین منٹ پکائیں۔

6 .
اب اس میں دہی ڈال کر آئل علیحدہ ہونے تک پکائیں۔پھر اس میں دودھ ڈال کر پانچ سے چھ منٹ پکائیں۔اب اس میں کریم اور تیار کی ہوئی ملائی بوٹی ڈال کر تین سے چار منٹ پکائیں۔پھر آخر میں میتھی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

7 .
مزیدارملائی بوٹی ہانڈی تیار ہے۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
03 Feb 2022 08:04 PM
I am very glad to find your website. Thank you Read More