Piping hot Masala Fish is our favorite way to celebrate the winters. We made this delicious comfort food in Dalda Kalonji Canola Oil so everyone, young and old alike, could enjoy it without worrying about their diabetes or cholesterol. In fact, it helps boost your immunity against all sorts of viruses and bacteria! Now don't shy away from satisfying your Masala Fish Craving. Make it, eat it and enjoy it. Do not forget to share your feedback with us.
Ingredients
Ingredients for Soaking Fish:
Ingredients for Masala Preparation:
Ingredients for Tamarind Sauce:
Ingredients for Masala Fish:
DIRECTIONS
If you are looking for some delicious recipes which
are
easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes
with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and
tested recipes which every foodie will love to try.
1 .
In a bowl add water, vinegar, ginger garlic paste and mix well. Now add fish into it and soak for 5 minutes.
2 .
In a grinder add red chili powder, red chili flakes, fenugreek seeds, carom seeds, cumin seeds, gram flour, salt and grind into finer powder.
3 .
In a bowl add soaked fish, prepared masala, lemon juice and marinate the fish well for 3 hours.
4 .
In a blender add tamarind pulp, mint leaves, cumin seeds, coriander seeds, jaggery, salt, dried mango powder, red chili flakes and blend well. Your tamarind sauce is ready.
5 .
In a wok heat oil and shallow fry your marinated fish until fully cooked from each side.
6 .
Take off flame and serve with tamarind sauce. your Masala Fish is ready.
اجزاء
DIRECTIONS
اگر آپ مزیدار اور
آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔
سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا
سکتی
ہیں۔
آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔
1 .
فِش بھگونے کے لئے ایک باؤل میں پانی، سرکہ اور ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں اور اس میں مچھلی ڈال کر پانچ منٹ بھگو کر رکھ دیں۔
2 .
مصالحہ بنانے کے لئے ایک گرینڈر میں سرخ مرچ پاؤڈر، کٹی لال مرچیں، خشک میتھی، اجوائن، ذیرہ، بیسن اور نمک ڈال کر اچھی طرح گرینڈ کر لیں۔
3 .
اب ایک باؤل میں بھگوئی ہوئی فِش، تیار کیا ہوا مصالحہ اور لیموں کا رس ڈال کر تین گھنٹے کے لئے میرینیٹ کر لیں۔
4 .
املی کی چٹنی بنانے کے لئے ایک بلینڈ ر میں املی کا گودا، پودینے کے پتے، ذیرہ، سوکھا دھنیا، گُڑ، نمک، آم پاؤڈر اور کٹی لال مرچیں ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں، املی چٹنی تیار ہے۔
5 .
مصالحہ فِش بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گر م کرکے اس میں میرینیٹ کی ہوئی فِش کو ہر سائیڈ سے اچھی طرح پکنے تک فرائی کر لیں۔
6 .
مزیدارمصالحہ فِش تیار ہے، تیار کی ہوئی املی چٹنی کے ساتھ سرو کریں۔