Recipes

More

Punjabi Style Kadhi Pakora Recipe

Punjabi Style Kadhi Pakora Recipe

  • PREP TIME
    25
  • COOK TIME
    60
  • SERVING
    4

Make this delicious and mouth-watering Kadhi Pakora in a Punjabi Style that you will love as you will make it. This appetizing meal is packed with all the right flavors. Try out this Punjabi Style Karhi Pakora at home and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients for Gram Flour Mixture:
Ingredients for Pakora:
Ingredients for Tarka:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add gram flour, red chili powder, salt, ginger garlic paste, yogurt, water, carom seeds and mix it well. Set aside.

2 .
In a pot heat oil and add onion, green chilies. Cook for a minute. Add coriander seeds crushed, fenugreek seeds, cumin seeds, black peppercorns, dried red whole chilies and cook for 1-2 mins. Add curry leaves and mix them well.

3 .
Now add gram flour mixture and cook over medium flame for 25-30 mins. Let it cook while preparing pakora.

4 .
In a bowl add onion, potatoes, spinach, green coriander, green chilies, ginger garlic paste, carom seeds, turmeric powder, salt, gram flour, water and mix it well.

5 .
In a deep pan heat oil and add the spoon full of prepared batter. Cook until golden brown in color and fully done. Your pakora are ready.

6 .
Add these pakora in the kadhi and mix them well.

7 .
In a pan heat ghee, add dried red whole chilies, cumin seeds, red chili powder and cook for few seconds. Your Tarka is ready.

8 .
Pour it over the kadhi and your Kadhi Pakora in Punjabi Style is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
بیسن مکسچر بنانے کے لئے ایک باؤل میں بیسن، لال مرچ پاؤڈر، نمک، ادرک لہسن کا پیسٹ، دہی، پانی اور اجوائن ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

2 .
کڑی بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز اور ہری مرچ ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔اب اس میں دھنیا پسا ہوا، سوکھی میتھی، زیرہ، کالی مرچ اورسوکھی سرخ مرچیں ڈال کرایک سے دو منٹ تک پکائیں۔ اب اس میں کری پتے ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

3 .
پھر اس میں بیسن مکسچرڈال کر درمیانی آنچ پر پچیس سے تیس منٹ تک پکائیں۔

4 .
پکوڑےبنانے کے لئے ایک باؤل میں پیاز، آلو، پالک، ہرا دھنیا، ہری مرچ، ادرک لہسن کا پیسٹ،اجوائن، ہلدی پاؤڈر، نمک،بیسن مکسچر اور پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

5 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں تیار بیٹر سے بھرا ہوا چمچ ڈالیں اور گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔پکوڑے تیار ہیں۔

6 .
پھر ان پکوڑوں کو کڑی میں ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

7 .
ترکہ بنانے کے لئے ایک پین میں گھی گرم کرکے اس میں سوکھی سرخ مرچیں، زیرہ اورلال مرچ پاؤڈر ڈال کر چند سیکنڈ تک پکائیں۔ ترکہ تیار ہے۔

8 .
اسے کڑی پر ڈالیں۔مزیدار پنجابی سٹائل کڑی پکوڑا تیار ہے۔

Recipe Tips