Recipes

More

Special Mutton Pulao Recipe

Special Mutton Pulao Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    5

Research Content

Special Mutton Pulao Recipe. Best for a decent Eid menu. Give try to this mutton Nalli Pulao Recipe this Eid and Share your experience with us.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot add six cups of water, mutton and boil a bit. Remove the scum.

2 .
Then add salt, half cup onion, garlic cloves and cook until tender.

3 .
Separate the meat and set stock aside for later use.

4 .
In a separate pot heat oil, add one cup onion, whole spices, ginger garlic paste and cook until light brown. Add mutton, salt, cumin powder, coriander powder and red chili powder.

5 .
Then add green chilies, tomatoes, yogurt, coriander leaves, mint leaves and cook for 5 minutes. Add mutton stock and cook for 2 more minutes.Add socked rice and cook on medium low flame.

6 .
When water is soaked sprinkle garam masala powder, cover it and let it simmer on low flame for 12 to 15 minutes.

7 .
Your Mutton Nali Biryani is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک پین میں چھ کپ پانی اور مٹن ڈال کر ابال لیں اور جھاگ اتار یں۔

2 .
اب اس میں نمک، آدھا کپ پیاز اور لہسن کی جویں ڈال کر گلنے تک پکائیں۔

3 .
پھر مٹن اور یخنی کو الگ کر لیں بعد میں استعمال کے لئے۔

4 .
اب ایک دوسرے پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں اس میں ایک کپ پیاز، ثابت مصالحے اور ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر براؤن ہونے تک پکائیں۔پھر اس میں مٹن نمک، ذیرہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر اور لال مرچ پاؤڈر ڈالیں۔

5 .
اب اس میں سبز مرچیں، ٹماٹر، دہی، دھنیے کے پتے پودینے کے پتے اور یخنی ڈال کرسات منٹ تک پکائیں۔پھر بھگوئے ہوئے چاول ڈال کر درمیانی آنچ پر پکائیں۔

6 .
جب پانی خشک ہوجائے تو اس میں گرم مصالحہ پاؤڈر ڈال کر ڈھکن سے ڈھانپ کر بارہ سے پندرہ منٹ کے لئے دم پر رکھ دیں۔

7 .
مزیدارمٹن نلی بریانی تیار ہے۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
03 Feb 2022 08:04 PM
I am very glad to find your website. Thank you Read More