Learn the perfect Suji Karak Halwa recipe in just 10 minutes. This Quick & Easy Suji Ki Katli is a must try dessert for dessert lovers.
Ingredients
Ingredients for Sugar Syrup
Ingredients for Suji Karak Halwa
DIRECTIONS
If you are looking for some delicious recipes which
are
easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes
with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and
tested recipes which every foodie will love to try.
1 .
In a saucepan heat water and add sugar. Add green cardamom.
2 .
Cook until sugar melts. Set aside.
3 .
In a pot roast semolina until fragrant.Add ghee and mix it well.
4 .
Add sugar syrup and mix it well with the flame turned off.
5 .
Now turn on the flame once fully mixed. Cook until halwa starts separating from the pot.
6 .
Now spread this halwa on a dish evenly. Sprinkle almonds and pistachios on top. Cut it into pieces.
7 .
Now let it cool overnight at room temperature.
8 .
Your Suji Karak Halwa is ready.
اجزاء
DIRECTIONS
اگر آپ مزیدار اور
آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔
سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا
سکتی
ہیں۔
آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔
1 .
شوگر سیرپ بنانے کے لئے ایک سوس پین میں پانی گرم کرکے کے اس میں چینی اور سبز الائچی ڈال دیں۔
2 .
پھر اسے چینی میلٹ ہونے تک پکائیں۔
3 .
سوجی کرک حلوہ بنانے کے لئے ایک برتن میں سوجی کو خوشبودار ہونے تک بھونیں پھر اس میں گھی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
4 .
اب اس میں چینی کا شیرا ڈال چولہہ بند کردیں اور اچھی طرح مکس کریں۔
5 .
پھر چولہہ چلا کر اس وقت تک پکائیں جب تک کہ حلوہ پین سے الگ ہونے نہ لگے۔
6 .
اب اس حلوے کو ڈش پرپھیلا کراس کے اوپر بادام اور پستے چھڑک دیں۔اور اس کے چھوٹے پیس کرلیں۔
7 .
پھر اسے کمرے کے درجہ حرارت پر رات بھر ٹھنڈا ہونے دیں۔