Recipes

More

Tandoori Fish Curry Recipe

Tandoori Fish Curry Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    3

Tandoori Fish Curry is best to try this winter for your lunch and dinner meals. With all the right flavors, this recipe is going to be your favorite this season. Try out this Tandoori Fish Masala Recipe and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients for Tandoori Masala:
Ingredients for Tandoori Fish Preparation:
Ingredients for Curry Masala:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a blender add ginger powder, garlic powder, nutmeg, red food color, cinnamon stick, cloves, mace, cumin seeds, coriander seeds, black peppercorns, green cardamom, black cardamom, salt, red chili powder, turmeric powder and grind into fine powder. your tandoori masala is ready.

2 .
In a bowl add oil, tandoori masala, fish pieces and marinate well.

3 .
Now give coal smoke for 1 minute.

4 .
In a pan heat oil and cook each side for 3-4 minutes or until fish is light golden in color. Take off flame and set aside.

5 .
In a pot heat oil and add onion. Cook for 1-2 minutes. Now add ginger garlic paste. Cook for a minute.

6 .
Add tomato puree, red chili powder, salt, turmeric powder and cook for 3-4 minutes. Add water if needed. Now add cumin powder, coriander powder, tandoori masala and cook for 2-3 minutes.

7 .
Now add yogurt, garam masala powder and cook on low flame for 3-4 minutes.

8 .
Now add dried fenugreek, green chilies and mix well. Add fried fish and cover and cook for 4-5 minutes or cook until fish is done.

9 .
Garnish with green coriander and serve. Your Tandoori Fish Curry is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
تندوری مصالحہ بنانے کے لئے ایک بلینڈ ر میں ادرک پاؤڈر، لہسن پاؤڈر، جائفل، سرخ کھانے رنگ، دار چینی اسٹک، لونگ، جاوتری، ذیرہ، سوکھا دھنیا، ثابت کالی مرچیں، سبز الائچی، کالی الائچی، نمک، لال مرچ پاؤڈر اور ہلدی پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح گرینڈ کر لیں، تندوری مصالحہ تیار ہے۔

2 .
تندوری فِش بنانے کے لئے ایک باؤل میں کھانے کا تیل، تندوری مصالحہ اور فِش پیسز ڈال کر اچھی طرح میرینیٹ کر لیں۔

3 .
اب فِش کو کوئلے سے ایک منٹ دھواں دیں۔

4 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے فِش کو دونوں طرف سے تین سے چار منٹ یا لائٹ گولڈن ہونے تک فرائی کر لیں۔

5 .
کڑی مصالحہ بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر ایک سے دو منٹ پکائیں۔اب اس میں ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر مزید ایک منٹ پکائیں۔

6 .
پھر اس میں ٹماٹو پیورے، لال مرچ پاؤڈر، نمک اور ہلدی پاؤڈر ڈا ل کر تین سے چار منٹ پکائیں اور اگر ضرورت ہو تو تھوڑا پانی بھی ڈال لیں۔اب اس میں ذیرہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر اور تندوری مصالحہ ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔

7 .
اب اس میں دہی اور گرم مصالحہ پاؤڈر ڈال کر ہلکی آنچ پر تین سے چار منٹ پکائیں۔

8 .
پھر اس میں خشک میتھی اور سبز مرچیں ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔اب اس میں فرائی کی ہوئی فِش ڈال کر ڈھکن سے ڈھک کر چار سے پانچ منٹ پکائیں۔

9 .
مزیدار تندوری فِش کڑی ریسپی تیار ہے۔سبز دھنیے سے گارنش کرکے سرو کریں۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
03 Feb 2022 08:04 PM
I am very glad to find your website. Thank you Read More