White Handi Recipe
White Handi Recipe
Research Content
White Handi Recipe by sooperchef is a trendy dish from the Pakistani barbecue cuisine and there is no menu of a restaurant which is complete without it. White Handi Recipe is a soft dish whose name reflects the personality of the elements used for its marinating. from time to time it is also known as chicken white shahi handi recipe . “Malai” which denotes cream is a chief constituent for its groundwork and offers the dish with a silky texture. The recipe is prepared in an antique, customary open mouthed cooking gadget known as the handi. This handi which looks very analogous to an American bean-pot is typically made out of clay and there are many customary cooking recipes that are arranged in it. On the sooperchef set of choices, you can find many tasty chicken recipes like chicken schnitzel, and the tasty chicken loaf, then yogurt chicken roast, the delicious chicken lasagna , not last chicken cutlets and chicken pakora but the white handi is debatably the most creamy and delicious of them all. White handi boti can be made by using beef and or lamb, mutton meat, but chicken is the most easily accessible and fluently prepared so it is chosen most of the time. This creamy recipe is regularly prepared in Pakistani homes as well as restaurants and social meetings etc as the main course meal. The creamy recipe can be eaten with roti, naan and also with paratha or puri. It is often served hot at fiestas like bbq parties and henna functions and wedding ceremonies. Chicken White Handi Recipe in Urdu can be found at sooperchef.pk where you can also gain access to the complete preparation technique and detailed explanation of this smooth recipe and much more.
How to Make Chicken White Handi
Ingredients
- Chicken boneless (cube cutting) 500g
- Cooking Oil 4 tbsp
- Onion half
- Garlic (chopped) 1 tbsp
- Green Chili 1 piece
- Cumin ½ tsp
- Salt as per taste
- Roasted Coriander ½ tsp
- Roasted Cumin ½ tap
- White Pepper 1 tsp
- Yogurt ½ cup
- Cream 2 tbsp
- Almonds & Pistachio Powder 1 ½ tbsp
- Milk ½ cup
- Butter 1 tbsp
- Green Coriander for garnishing
Cooking Method
1- In a cooking pot, add cooking oil, onion and cook for a while.
2- Now add garlic, green chili, whole cumin, and cook for a while.
3- After that, add chicken and cook it for 2-3 minutes.
4- Next, add salt, roasted cumin, roasted coriander, white pepper, yogurt, cream, almond & pistachio powder, milk and steam it for 4-
5 minutes.
5- Now add butter.
6- Use green coriander for garnishing.
Your tasty White Handi is ready now.
Cooking time: 30 minutes.
Serve: 2 persons.
اجزاء ۔ چکن بونلیس کیوب کٹنگ 500گرام ۔ کھانے کا تیل چار کھانے کے چمچ ۔ پیاز چوپ کیا ہوا آدھا پیاز ۔ لہسن چوپ کیا ہوا ایک کھانے کا چمچ ۔ ہری مرچ چوپ کی ہوئی ایک کھانے کا چمچ ۔ ثابت زیرہ آدھا چائے کا چمچ ۔ نمک حسبِ ذائقہ ۔ بُھونا ہوا دھنیا آدھا چائے کا چمچ ۔ بُھونا ہوا زیرہ آدھا چائے کا چمچ ۔ سفید مرچ پسی ہوئی ایک چائے کاچمچ ۔ دہی آدھا کپ ۔ کریم دو کھانے کے چمچ ۔ بادام اور پستہ پیسا ہوا ڈیڑھ کھانے کے چمچ ۔ دودھ آدھا کپ ۔ ہرا دھنیا بطور گارنش ۔ مکھن ایک کھانے کا چمچ ترکیب ۔ ایک برتن میں کھانے کا تیل لیں اس میں پیاز ڈال کر ہلکا سا پکا لیں لیں۔ ۔ اب اس میں لہسن، ہری مرچ اور ثابت زیرہ ڈال کر ہلکا سا پکا لیں ۔ ۔ اب اس میں چکن ڈال کر دو سے تین منٹ تک پکا لیں ۔ ۔ اب اس میں نمک ، بُھونا ہو ا دھنیا ،بُھونا ہوا زیرہ ،سفید مرچ ، دہی ،کریم ،بادام پستہ پسا ہوااور دودھ ڈال کر چار سے پانچ منٹ دم دیں ۔اب مکھن ڈال دیں اور ہرا دھنیا کو بطور گارنش استعمال کر لیں ۔آپکی مزیدار وائٹ ہانڈی تیار ہے ۔ پکا نے کا وقت : 30منٹ ,افراد : دو عدد