Recipes

More

Choco Pie tart Recipe

Choco Pie tart Recipe

  • PREP TIME
    60
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    4

Choco Pie Tart is a classic and perfect recipe with seamless combination of Chocolate custard and Lotte Choco Pie. The crusty base of Choco Pie with chocolatey and creamy filling is a treat to  your sweet tooth. Give this delicious Choco Pie Tart a shot and let us know your feedback in comments below. 

 Ingredients

Ingredients for Base:
Ingredients for Creamy Chocolate Custard:
Ingredients for Assembling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add Lotte Choco Pie crushed and melted butter. Mix them well.

2 .
Transfer the mixture into a greased tart pan lined with butter paper. Freeze for 30 mins.

3 .
In a preheated pot add sugar, whipped cream, milk and cook until starts to boil.

4 .
Meanwhile, in a bowl add egg yolks, corn flour, cocoa powder, vanilla essence, milk and mix it well.

5 .
Add 1 cup of prepared milk mixture into the bowl and whisk it well.

6 .
Now add this mixture into the pot of milk mixture and add dark chocolate. Cook until chocolate melts and mixture thickens. Let it cool at room temperature.

7 .
Add the prepared Creamy Chocolate Custard mixture on the prepared tart base. Refrigerate for 30 mins.

8 .
Top it with whipped cream, Lotte Choco Pie, chocolate shavings and serve. Your Choco Pie Tart is ready. Serve and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
بیس بنانے کے لئے ایک باؤل کٹے ہوئے لوٹے چوکو پا ئی اورپگھلا ہوا مکھن ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

2 .
اب مکسچر کو گریس کئے ہوئے ٹارٹ پین میں ڈال کر تیس منٹ فریز کر لیں۔

3 .
کریمی چاکلیٹ کسٹرڈ بنانے کے لئے پہلے سے گرم برتن میں چینی، وہپڈ کریم اور دودھ ڈال کر ابلنے تک پکائیں۔

4 .
اس دوران ایک باؤل میں انڈے کی زردی، کارن فلار، کوکو پاؤڈر، ونیلا ایسنس اوردودھ ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔

5 .
اب ایک باؤل میں ایک کپ تیار دودھ کا مکسچر ڈال کر اسے اچھی طرح ہلائیں۔

6 .
پھر اس مکسچر کو دودھ مکسچر والے برتن میں ڈال کر اس میں ڈارک چاکلیٹ ڈالیں۔اب چاکلیٹ پگھلنے اور مکسچر گاڑھا ہونے تک پکائیں۔ اسے کمرے کے درجہ حرارت پر ٹھنڈا ہونے دیں۔

7 .
اسمبلنگ کے لئے ٹارٹ بیس پر تیار کریمی چاکلیٹ کسٹرڈ مکسچر ڈالیں اور تیس منٹ تک فریج میں رکھ دیں۔

8 .
اب اس پر وہپڈ کریم، لوٹے چوکو پائی اورچاکلیٹ شیونگ ڈالیں۔ مزیدار لوٹے چوکو پائی تیار ہے۔

Recipe Tips