Delectable Chocolate Croissant Rolls made with CandyLand Kitchen Creations Unsweetened Cooking Chocolate is treat for your taste buds. These yummilicious Croissants made from homemade dough and chocolate filling is worth your effort. Try out these Chocolate Croissant Rolls this weekend and share your feedback with us.
Ingredients
DIRECTIONS
If you are looking for some delicious recipes which
are
easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes
with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and
tested recipes which every foodie will love to try.
1 .
In a jug/glass add warm milk, yeast and sugar. Mix thoroughly, cover with lid and let it rest for 5 minutes. The yeast will get activated and it will rise.
2 .
In a bowl add water, flour, Salt, butter, sugar and add yeast mixture. Mix with the help of wooden spoon. knead a soft dough.
3 .
In a bowl add heavy whipping cream and microwave it for 2 minutes. Add 250 g Unsweetened dark chocolate, icing sugar and vanilla essence.
4 .
Let it sit for 3 minutes. Mix well until well combined and smooth lumps free Ganache is formed.
5 .
In a bowl add water, ice and ghee. Stir it and leave for 5-6 hours. Then squeeze out the water well. It can be stored in fridge for 6 months.
6 .
Put the dough on cling film. Place perpendicular cuts on the top of dough and spread in the shape of square with the help of your hand. Wrap in cling film and put it in refrigerator for 4 hours or overnight.
7 .
Roll your dough into 14×10 inches. Place your unipuff on one half of the rolled dough and fold the other half on top of it and seal properly by folding the dough over it.
8 .
Roll it down again into thin rectangular shape, fold into 3 folds and wrap in the cling film. Refrigerate it for 30 minutes. Repeat the above step 3 more times and finally roll down into 3 mm thick dough.
9 .
Cut the uneven sides of dough to make even square shape. Cut 1.5 inches strips of the dough. Wrap them around the cream roll mold.
10 .
Make 14 rolls like this and shift onto baking tray.
11 .
Egg wash the rolls and bake in pre-heated oven for 15-18 mins at 175 degrees.
12 .
Let them cool down at room temperature and fill in with the prepared Chocolate Ganache. Your Croissant Rolls are ready.
اجزاء
DIRECTIONS
اگر آپ مزیدار اور
آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔
سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا
سکتی
ہیں۔
آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔
1 .
ڈو بنانے کے لئے ایک گلاس /جگ میں گرم دودھ، خمیر اور چینی ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں اور ڈھک کر پانچ منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔
2 .
اب ایک باؤل میں پانی، میدہ، نمک، مکھن، چینی اور خمیر مکسچر ڈال کر لکڑی کے چمچ سے اچھی طرح مکس کر لیں۔
3 .
چوکلیٹ گنا ش بنانے کے لئے ایک باؤل میں وہپنگ کریم ڈال کر دو منٹ مائیکرو ویو کر لیں۔اب اس میں دو سو بچاس گرم ڈارک چوکلیٹ، آئسنگ شوگر اور ونیلا ایسنس ڈال کر تین منٹ چھوڑ دیں اور پھر اچھی طرح مکس کر لیں۔
4 .
یونی پف بنانے کے لئے ایک باؤل میں پانی، بڑف اور گھی ڈال کر پانچ سے چھ گھنٹے کے لئے چھوڑ دیں اور اس کا پانی نچوڑ لیں۔ آ پ اس کو چھ مہینے تک فریج میں رکھ سکتے ہیں۔
5 .
ڈو کو پلاسٹک ریپ پر رکھیں اور اوپر سے چوراہے کی شکل میں کٹ لگا کر اپنے ہاتھوں سے کھول کر چوکو ر کی شکل میں پھیلا لیں اور چار گھنٹے یا رات بھر فریج میں رکھ دیں۔
6 .
اب ڈو کو تھوڑا بیل کر اس کی ایک سائیڈ پر یونی پف شیٹ رکھ کر دوسری سائیڈ سے فولڈ کر لیں۔
7 .
پھر اس ڈو کو مزید لمبائی میں بیل کر تین برابر حصوں میں کاٹ لیں اور کلنگ سے ڈھک کر تیس منٹ فریج میں رکھ دیں۔
8 .
اب اسی عمل کو مزید تین بار دہرائیں۔
9 .
پھر چھڑی سے اس کے کنارے کاٹ دیں اور برابر چوکور کی شکل دے کر ڈیڑھ انچ کی لڑیاں کاٹ لیں اور کریم رول مولڈ پر رول کی شکل میں لپیٹ دیں۔
10 .
اب اس ڈو کے چودہ پیڑے بنا کر بیکنگ ٹرے میں رکھ دیں۔
11 .
پھر ان رولز کو برش سے انڈہ لگائیں اور پہلے سے گرم اوون میں ایک سو پچہتر کے درجہ حرارت پر پندرہ سے اٹھارہ منٹ بیک کر لیں۔
12 .
اب ان رولز کو ٹھنڈا ہونے دیں اور تیار کی ہوئی گناش بھر دیں۔مزیدار چوکلیٹ کروسانز رولز تیار ہیں۔