Chocolate Trifle | Chocolate Trifle Recipes | How To Make Chocolate Trifle
Chocolate Trifle | Chocolate Trifle Recipes | How To Make Chocolate Trifle
Research Content
Chocolate trifle, chocolaty treat for chocolate lovers. The smooth creamy texture of Chocolate Trifle will make your weekend more delightful. Try this simplest recipe, enjoy and share your feedback with us.
Ingredients:
Bisconni FLO chocolate cake (as required)
Chocolate shaving (for garnish)
Nuts chopped (for garnish)
Ingredients for butterscotch pudding:
1/2 cup Brown sugar
2 tbsp Cornstarch
1/2 tsp Salt
2 cup Milk
2 Egg yolks
1 tbsp Butter (melted)
1/2 tsp Vanilla extract
Ingredients for Salted Coffee Mousse:
2 tbsp Powdered sugarv
1 cup Cream cheese
1 cup Heavy cream
1 tbsp Coffee instant
Salt one pinch
Ingredients for Chocolate sauce:
1 cup Chocolate chip
1 cup Whipping cream
Directions for butterscotch pudding:
In a small saucepan, combine the brown sugar and salt. Add milk and egg yolks; stir until smooth.
Cook and stir for 3-4 minutes or until thickened.
Remove from the heat; stir in butter, cornstarch and vanilla.
Whisk again on low flame until sauce is thick.
Cover and refrigerate for 1-2 hours or until chilled. Pudding is ready.
Directions for coffee cream:
Stir together cream, coffee, cream cheese, sugar and salt in a medium bowl
Whisk until well combined and soft peaks form.
Directions for chocolate sauce:
On the double boiler pour over cream and chocolate chips.
Whisk them well until smooth in consistency.
Assembling:
Take a big glass bowl, layer Bisconni FLO chocolate cake at bottom.
Spread one layer of chocolate sauce then butterscotch pudding on top evenly.
Then spread another layer of Bisconni FLO.
Then spread chocolate sauce on top and sprinkle some chopped walnuts.
Add layer of coffee cream on top evenly.
Garnish with chocolate shavings, nuts and Bisconni FLO chocolate cake chunks on top.
Let it set in refrigerator for one hour at least before serving.
Chocolate Trifle in Urdu
اجزاء:
Bisconi FLO Chocolate Cake حسبِ ضرورت
چوکلیٹ شیونگ گارنش کے لئے
اخروٹ گارنش کے لئے
بٹر سکوچ پڈنگ کے اجزاء:
براؤن شوگر آدھا کپ
کارن سٹارچ 2کھانے کے چمچ
نمک آدھا چائے کا چمچ
دوددھ 2کپ
انڈوں کی سفیدی 2عدد
مکھن 1کھانے کا چمچ
ونیلا آدھا چائے کا چمچ
کافی کریم کے اجزاء:
پاؤڈرڈ شوگر 2کھانے کے چمچ
کریم چیز 1کپ
ہیوی کریم 1کپ
کافی 1کھانے کا چمچ
نمک 1چٹکی
چوکلیٹ سوس بنانے کے اجزاء:
چوکلیٹ چِپ 1کپ
وہپنگ کریم 1کپ
بٹر سکو چ پڈنگ ترکیب:
ایک چھوٹے پین میں براؤن شوگر اور نمک ڈال کر مکس کریں۔
اب دوددھ اور انڈوں کی سفیدی ڈال کراچھی طرح مکس کرکے تین سے چار منٹ پکائیں۔
پھر چولہے سے اتار کر مکھن، کارن سٹارچ اور ونیلا میں مکس کریں۔
اب دوبارہ ہلکی آنچ پر اچھی طرح مکس کریں جب تک سوس گاڑھی ہوجائے۔
پھر ڈھکن سے ڈھانپ کر ایک سے دو گھنٹے کے لئے فریج میں رکھ دیں۔
کافی کریم بنانے کی ترکیب:
ایک باؤل میں کافی، کریم چیز، چینی اور نمک ڈال کراچھی طرح مکس کریں، کریم تیار ہے۔
چوکلیٹ سوس بنانے کی ترکیب:
ایک ڈبل بوائلر میں کریم اور چوکلیٹ چِپ کو پگھلا لیں اور اچھی طرح مکس کرلیں، سوس تیار ہے۔
اسمبلنگ:
ایک بڑا گلاس باؤل لیں اس پر Bisconi FLO کی تہہ لگائیں۔
اب ایک تہہ چوکلیٹ سوس اور بٹر سکاچ پڈنگ کی لگائیں۔
پھر دوبارہ ایک تہہ Bisconi FLO کی لگائیں۔
اب اس پر چوکلیٹ سوس پھیلائیں اور اخروٹ چھڑک دیں۔
پھر ایک تہہ کافی کریم کی لگائیں۔
اب چوکلیٹ شیونگ، اخروٹ اور Bisconi FLO سے گارنش کرکے ایک گھنٹے کے لئے فریج میں رکھ دیں۔