Recipes

More

Creamy & Smooth Chicken Achari Handi Recipe by SooperChef

Creamy & Smooth Chicken Achari Handi Recipe by SooperChef

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    5

Experience the perfect fusion of creaminess and tanginess by making this Chicken Achari Handi. This flavorful Chicken Achari Handi is one flavorful twist to your menu.

 Ingredients

Ingredients for Achari Masala
Ingredients for Chicken Achari Handi

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a grinder add nigella seeds, fennel seeds, coriander seeds, dried fenugreek seeds, red chili flakes, red chili powder, and salt and grind it well.

2 .
Transfer it into a bowl and add lemon juice and mix well. set aside.

3 .
Take green chilies and slit them to deseed. Fill them with prepared achari masala. Set aside.

4 .
In a pan heat oil, cumin seeds, onion, and fry until translucent.Add boneless chicken and cook until color changes. Add tomato puree, dry achari masala, red chili powder, turmeric powder, salt, and cook for 3-4 minutes.

5 .
Now add NESTLÉ MILKPAK Yogurt and cook until oil separates. Add stuffed green chilies, water, and cover and cook for 3-4 minutes.

6 .
At last add NESTLÉ MILKPAK Dairy Cream and cook for 1-2 minutes.

7 .
Dish it out and garnish with green coriander. Your Chicken Achari Handi is ready. Serve and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
اچاری مصالحہ بنانے کے لئے ایک گرائنڈر میں کلونجی، سونف، دھنیا،سوکھی میتھی، کُٹی لال مرچ، لال مرچ پاؤڈر، اور نمک ڈال کر اچھی طرح پیس لیں۔

2 .
اب اسے ایک باؤل میں ڈال کراس میں لیموں کا رس ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

3 .
چکن اچاری ہانڈی بنانے کے لئے ہری مرچیں درمیان سے کاٹ لیں اور تیار اچاری مصالحہ سے بھرلیں۔

4 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے زیرہ اورپیاز ڈال کر رنگ ہلکہ ہونے تک بھونیں۔پھربونلیس چکن ڈال کر رنگ تبدیل ہونے تک پکائیں پھر ٹماٹرکی پیوری، خشک اچاری مصالحہ، لال مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈراور نمک ڈال کرتین سے چارمنٹ تک پکائیں۔

5 .
اب اس میں نیسلے ملک پیک دہی ڈال کر بھونیں اورکھانے کا تیل الگ ہونے تک پکائیں اب اس میں بھری ہوئی ہری مرچیں،اورپانی ڈال کر ڈھک کر تین سے چارمنٹ تک پکائیں۔

6 .
پھر نیسلے ملک پیک ڈیری کریم ڈال کر ایک سے دو منٹ تک پکائیں۔

7 .
چکن اچاری ہانڈی تیار ہے۔ ہرے دھنیے سے گارنش کریں۔

Recipe Tips