Dates and Coconut Bar is nutritious sweet treat to try out this season. Its perfect for all those with an extra sweet tooth and looking for a healthy alternative. Try out this Dates and Coconut Bar at home and share your feedback with us.
Ingredients
Ingredients for Dates Mixture:
Ingredients for Coconut Mixture:
Ingredients for Dates Bar:
Ingredients for Date and coconut bar:
DIRECTIONS
If you are looking for some delicious recipes which
are
easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes
with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and
tested recipes which every foodie will love to try.
1 .
In a pan heat butter and add dates, cardamom powder and cook on low flame until soft.
2 .
Add almonds, cashew nuts, pistachios, sesame seeds and cook for 2-3 minutes on low flame. Take off flame and let it cool at room temperature.
3 .
In a pan add coconut, condensed milk and cook for 2-3 minutes on low flame.
4 .
Now add food color and mix and cook until evenly colored. Take off flame and let it cool at room temperature.
5 .
Take dates mixture and flatten it with your hands, roll it into log shape.
6 .
Spread poppy seeds on board and roll the prepared dates bar of poppy seeds. Refrigerate for 24 hours. Cut into slices, sprinkle pistachios on top and serve.
7 .
Take coconut mixture and roll it into log shape.
8 .
Take dates mixture, flatten it with your hands, remove uneven edges and place coconut bar in the middles of dates mixture sheet.
9 .
Roll the dates mixture around coconut bar, spread poppy seeds on board and roll the prepared date and coconut bar on poppy seeds.
10 .
Refrigerate for 24 hours, cut into slices, sprinkle desiccated coconut on top and serve.
اجزاء
DIRECTIONS
اگر آپ مزیدار اور
آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔
سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا
سکتی
ہیں۔
آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔
1 .
ڈیٹس مکسچر بنانے کے لئے ایک پین میں مکھن گرم کرکے اس میں کھجوریں اور الائچی پاؤڈر ڈال کرہلکی آنچ پر نرم ہونے تک پکائیں۔
2 .
اب اس میں بادام، کاجو، پستہ اور تِل ڈال کر ہلکی آنچ پر دو سے تین منٹ پکائیں اور چولہا بند کرکے ٹھنڈا ہونے دیں۔
3 .
کوکونٹ مکسچر بنانے کے لئے ایک پین میں کوکونٹ اور کنڈینسڈ ملک ڈال کر ہلکی آنچ پر دو سے تین منٹ پکائیں۔
4 .
اب اس میں کھانے کا رنگ ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں اور چولہا بند کرکے ٹھنڈا ہونے دیں۔
5 .
ڈیٹس بار بنانے کے لئے کھجوروں کے مکسچر کو ہاتھوں سے چپٹا کر کے رول کر لیں۔
6 .
اب ایک بورڈ پر خشخا ش پھیلا کر تیار کی ہوئی کھجوروں کی بار کو خشخا ش پر رو ل کریں اور چوبیس گھنٹے کے لئے فریج میں رکھ دیں۔پھر اس سلائسز میں کاٹ کر اس پر پستہ چھڑکیں۔
7 .
ڈیٹس اینڈ کوکونٹ بار بنانے کے لئے کھجوروں کا مکسچر لے کر رول کر لیں۔
8 .
اب کھجوروں کے مکسچر کواپنے ہاتھوں سے چپٹا کر لیں اور کناروں کو اچھی طرح برابر کر لیں۔پھر کھجور مکسچر شیٹ کے درمیان کوکونٹ بار رکھیں۔
9 .
پھر کوکونٹ بار پر کھجوروں کا مکسچر لگا کر رول کر لیں اور بورڈ پر خشخا ش پھیلا کر تیار کی ہوئی کھجور اور کوکونٹ بار کو خشخا ش پر رول کریں۔
10 .
پھر کوکونٹ بار پر کھجوروں کا مکسچر لگا کر رول کر لیں اور بورڈ پر خشخا ش پھیلا کر تیار کی ہوئی کھجور اور کوکونٹ بار کو خشخا ش پر رول کریں۔