Recipes

More

Mutton Tikka Karahi Recipe

Mutton Tikka Karahi Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    45
  • SERVING
    4

Celebrate this Bakra Eid with Mutton Karahi Recipe. Follow this step-by-step guide to Mutton Tikka Karahi and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients Mutton Tikka Karahi

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot add mutton, ginger garlic paste and water. Cover and cook for 25-30 mins or until mutton is 80% done.

2 .
Now take off the lid and add tomatoes, tikka masala, salt, red chili powder, turmeric powder and cook for 15-20 mins.

3 .
Now add Nestlé MilkPak Yogurt and cook until oil separates.

4 .
Now place heated coal in an aluminum cup in the middle and drizzle oil on the coal pieces. Cover the pot with lid and let it smoke for 1-2 mins.

5 .
Your Mutton Tikka Karahi is ready. Garnish it with ginger, green chilies and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
مٹن تکہ کڑاہی بنانے کے لئے ایک برتن میں مٹن، ادرک لہسن کا پیسٹ اور پانی ڈال کرڈھکن سے ڈھانپیں اور پچیس سے تیس منٹ یا مٹن اسی فیصد پکنے تک پکائیں۔

2 .
اب ڈھکن اتار کراس میں ٹماٹر، ٹکا مصالحہ، نمک، لال مرچ پاؤڈراورہلدی پاؤڈر ڈال کرپندرہ سے بیس منٹ تک پکائیں۔

3 .
پھر اس میں نیسلے ملک پیک دہی ڈال کرکھانے کاتیل الگ ہونے تک پکائیں۔

4 .
اب ایک ایلومینیم کپ میں گرم کوئلے کو درمیان میں رکھیں اور کوئلے کے ٹکڑوں پرکھانے کا تیل ڈال کر برتن کو ڈھکن سے ڈھانپیں اورایک سے دومنٹ تک دھواں دیں۔

5 .
مٹن تکہ کڑاہی تیار ہے۔ اسے ادرک،اورہری مرچوں سے گارنش کریں۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
19 Sep 2024 06:34 AM
I am very glad to find your website. Thank you Read More