Mango Crunchy Bread Delight is a super easy and delicious dessert recipe that you need to try out right away. It's a treat for all Mango Lovers and the ones with sweet tooth. Try out this unique innovation of Mango Crunchy Bread Delight and let us know how it turned out.
Ingredients
Ingredients for Mango Custard:
Ingredients for sugar syrup:
Ingredients for Mango Juice:
Ingredients for Crunchy Bread Pieces:
Ingredients for Assembling:
DIRECTIONS
If you are looking for some delicious recipes which
are
easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes
with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and
tested recipes which every foodie will love to try.
1 .
In a blender add mango chunks and blend into smooth puree. Set aside.
2 .
In a pot heat milk and bring it to boil. Add custard slurry gradually and mix continuously to avoid lumps. Cook until thickens in consistency.
3 .
Add sugar and cook until sugar dissolves. Take off flame and let it cool at room temperature. Now add cream into and mix well.
4 .
Add 1 cup of prepared mango puree and mix again. Your Mango Custard is ready.
5 .
In a pot heat water and add sugar. Cook until sugar dissolves. Your sugar syrup is ready.
6 .
In a bowl add mango puree and sugar syrup. Whisk well into juice. Your Mango Juice is ready.
7 .
Take bread slices and remove the edges. Cut slices into triangular pieces.
8 .
Heat oil on a griddle and toast the bread pieces from each side until golden brown and crispy.
9 .
Now dip these bread pieces into mango juice.
10 .
In a dessert tray, add a layer of bread pieces, Mango Custard, Bread pieces again and top with mango Chunks and cream. Your Mango Crunchy Bread Dessert is ready.
اجزاء
DIRECTIONS
اگر آپ مزیدار اور
آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔
سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا
سکتی
ہیں۔
آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔
1 .
آم کسٹرڈ بنانے کے لئے ایک بلینڈر میں آم کے ٹکڑے ڈا ل کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں۔
2 .
اب ایک برتن میں دودھ گرم کرکے اسے ابال لیں۔ پھر اس میں تھوڑی تھوڑی کرکے کسٹرڈ سلری ڈال کر مسلسل مکس کرتے جائیں اور گاڑھا ہونے تک پکائیں۔
3 .
پھر اس میں چینی ڈال کر چینی اچھی طرح حل ہونے تک پکائیں۔اب چولہا بند کرکے ٹھنڈا ہونے دیں اور پھر اس میں کریم ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔
4 .
اب اس میں تیار کیا ہوا مینگو پیوری ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔ مینگو کسٹرڈ تیار ہے۔
5 .
شوگر سیرپبنانے کے لئے ایک برتن میں پانی گرم کریں اور چینی ڈال کر اچھی طرح حل ہونے تک پکائیں۔ شوگر سیرپ تیار ہے۔
6 .
آم جوس بنانے کے لئے ایک باؤل میں مینگو پیوری اور چینی کا شربت ڈال کر جوس میں اچھی طرح پھینٹ لیں۔مینگو جوس تیار ہے۔
7 .
ٹوسٹڈ بریڈ پیسیز لے کر ان کے کنارے کاٹ دیں اور تکون کی پیسیز میں کاٹ لیں۔
8 .
اب ایک توے پر کھانے کا تیل گرم کرکے بریڈ پیسیز کو ہر سائیڈ سے گولڈن براؤن اور کرسپی ہونے تک ٹوسٹ کر لیں۔
9 .
پھر ان بریڈ پیسیز کو آم جوس میں بھگو دیں۔
10 .
اسمبلنگ کے لئے ایک ٹرے میں بریڈ پیسیز، آم کسٹرڈ اور بریڈ پیسیز کی تہہ لگاکر اس پر آم کے ٹکڑے اور کریم ڈالیں۔ مینگو کرنچی بریڈ ڈیزرٹ تیار ہے۔