Mango Kulfi Recipe
Mango Kulfi Recipe
Research Content
Mango Kulfi Recipe
It is the mango season, this easy and healthy Mango Kulfi Recipe is great for kids. Give this Mango Kulfi a try and do share the feedback. #KidsFriendlyRecipes Ingredients
2 cups Mango Chunks
¾ cup Condensed milk (for mango mixture)
1-1/2 cup Cream
1 Tbsp Lemon Juice
½ cup White Chocolate (melted)
1 cup Mango Puree
2 tbsp Condensed milk
Pistachio & Almond as required
Direction:
In a blender add mango chunks, condensed milk, white chocolate, lemon juice, cream and blend well.
In a plastic cup add mango chunks at the bottom or pistachio & almond and pour mango mixture up to ¾ cup and keep it in a freezer for 4-5 hours.
In a bowl add mango puree, condensed milk and mix it well.
Now pour 3-4 tbsp of mango puree in a cup and freeze it again 2-3 hours.
اجزاء آم (ڈائزڈ) 2 کپ کنڈنسڈ ملک (آم ے مکسچر کے لیے) تین چوتھائی کپ کریم ڈیڑھ کپ لیموں کا رس 1 کھانے کا چمچ سفید چاکلیٹ(پگھلی ہوئی) آدھا کپ آم کی پیوری 1کپ کنڈنسڈ ملک 2 کھانے کے چمچ بادام ، پستہ حسبِ ضرورت
مینگو قلفی بنانے کی ترکیب
ایک بلینڈر میں آم کے ٹکڑے لیں اس میں کنڈنسڈ ملک، سفید چاکلیٹ، لیموں کا رس، کریم ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں۔
ایک پلاسٹک کا کپ لیں اس کی تہہ میں آم کے ٹکڑے یا بادام پستہ ڈال لیں ۔
اب کپ کاتین چوتھائی حصہ تیار کیے ہوئے آم کے مکسچر سے بھر دیں اور چار سے پانچ گھنٹے فریزر میں رکھ دیں۔
اب ایک برتن میں آم کی پیوری اور کنڈنسڈ ملک ڈال کر اچھی طرح ملا لیں۔
اب تین سے چار کھانے کے چمچ یس پیوری کو کپ میں ڈال دیں اوردوبارہ دو سے تین گھنٹے فریز کر لیں۔